kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zico: Hiçbir rakipten korkmuyoruz

Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Fenerbahçe gibi bir takımın hedeflerinin küçük olamayacağını, yüksek düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, ''Belçika şampiyonuna karşı kazandık. Adımızı bir üst tura yazdırdık. Artık sıra diğer şampiyonlara geldi'' dedi.

Samandıra'daki kamp tesislerinde antrenmandan sonra düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakiplerini değerlendirip, hedeflerini ortaya koydu.

Yer aldıkları grubun ''Şampiyonlar Grubu'' olarak adlandırılabileceğini ifade eden Zico, şöyle konuştu:

''Bizim için bundan sonra artık öyle seviyeli bir yarışmada mücadele ederken kolay maç kalmadı. Kolay rakiple karşılaşmayacağız. Bunu da zor olarak nitelendiriyorum. Inter diğer rakiplerine göre biraz daha avantajlı görünüyor. Çünkü tecrübesi daha fazla. Biraz daha önde görünüyor. Fakat Fenerbahçe ve diğer rakipler için de aynı şansı görüyorum. Kendi evimizde iyi bir başlangıç yapabilirsek grupta her şeyin olabileceği görüşündeyim.

Grubumuzu, 'Şampiyonlar grubu' diye adlandırabiliriz. Türkiye, İtalya, Hollanda ve Rusya liglerinin şampiyonları yarışacak. Her şey olabilir. Belçika şampiyonuna karşı kazandık. Adımızı bir üst tura yazdırdık. Artık sıra öteki şampiyonlara geldi. Fenerbahçe gibi bir takım alçaktan düşünemez, yüksek şeyler düşünmek zorundayız. Güzel başarılar elde etmek zorundayız. Bunu gösterdik zaten. Hedefimiz bu. Gücümüz de var. Oyuncularımız da kaliteli. Artık göstermenin zamanı geldi. İyi bir şekilde çalışıp maçlarımıza hazırlanıp, üst tura kendi adımızı yazdırmaya çalışacağız.''

Şu anda kendileri için işlerin yolunda gittiğini, hedeflerine giden yolda başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Zico, bundan sonra daha fazla çaba sarf etmek zorunda olduklarını kaydederek, ''Çünkü artık daha farklı bir seviyedeyiz ve kendimizi göstermek zorundayız. Antrenman öncesinde de futbolcularıma 'Saha dışındaki hayatınıza dikkat etmelisiniz. Sahip olduğunuz en değerli şey vücudunuz. Zor dönemlerden geçeceğimiz zamanlarda kendimize dikkat edelim. Herkese ihtiyacım olacak' şeklinde bir konuşma yaptım.''

HİÇBİR RAKİPTEN KORKMUYORUZ

Brezilyalı teknik adam, bütün rakiplerine saygı duyduklarını, hiçbir rakipten korkmadıklarını söyledi.

Güzel sonuçlar elde edeceklerine inandığını belirten Zico, ''Her rakibimize saygı duyuyoruz, fakat hiçbir rakipten de korkmuyoruz. Enerjimizi güzel bir şekilde harcayarak, güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, gruptan çıkmak için kaç puanın yeterli olacağı sorusunu, ''Bunu söylemek zor. Bu daha fazla grup içinde ortaya çıkacak skorlara göre değişebilir'' diye yanıtladı.

TRANSFER KONUSU

Zico, Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde yönetim kurulunun transfer düşündüğü ve bu konudaki durumun ne olduğu ve takımdan bir oyuncuya teklif gelmesi durumunda kendisinin nasıl davranacağı şeklindeki sorulara kısa bir yanıt vererek, ''Bu konu tamamen başkanımızı ilgilendiriyor, söylemiştim'' dedi.

ELEŞTİRİLER BENİ HİÇBİR ŞEKİLDE KÖTÜ ETKİLEMİYOR

Zico, Fenerbahçe'de aldığı başarılı sonuçlara rağmen eleştirilmesiyle ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

''Eleştiriler beni hiçbir şekilde kötü etkilemiyor. Çünkü benim işim çalışmak. Biz doğru işleri yaptığımız zaman güzel sonuçlar geliyor. Bunun ödülünü almış oluyoruz. Ben yalanlara kulak asıyorum. Yalanı sevmeyen bir insan olduğum için bunlara kafamı takıyorum.

Öyle profesörler var ki, kendilerini profesör diye adlandırıyorlar, futbol topuna hiçbir şekilde değmemişler. Senelerdir futbolun içindeyiz. Futbolu bildiğimiz için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Fakat öyle yorum yapan insanlar var ki, öyle yorumlar yapıyorlar. Ben saha içinde kendi işimi yapıyorum. Eleştirilere kulak asmıyor, yalan oldukça bunlara kafamı takıyorum. Bazı kişiler var ki bize teşekkür etmek zorunda, bu tip başarılar kazandığımız için.''

GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ SPOR KADROSU

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının ilk 11'inde de sahaya farklı bir kadro süreceğini ifade eden Zico, ''Bazı oyuncuların sakatlık sorunları var. Bazılarını dinlendirmeyi düşünüyorum. Bazı oyuncuların da oynamaya ihtiyacı var. Lugano, Deivid, Tümer, Deniz gibi oyuncuların durumlarına bakacağım. Yarınki son antrenmanda bunlara karar vereceğim'' diye konuştu.

Taraftarın sıkça tepki gösterdiği Deivid, Kezman ve Deniz ile ilgili soruya ise Zico, ''Bu oyuncuların iyi oyuncular olduğunu söyleyebilirim. Her zaman için eleştiriler olduğunda arkalarında durdum. Kafaları rahat olduğu zaman verebilecekleri çok şey olduğunu biliyorum. Onlar profesyonel. Bu işlere kafalarını pek fazla takmıyorlar. Her geçen gün çok daha iyiye gidiyorlar'' diye yanıt verdi.

Uğur'un ilk 11'e giremediği sorusu üzerine ise Brezilyalı teknik adam, ''Ben onun kapasitesine güveniyorum. Bana güven veren oyunculardan bir tanesi. Eğer onun oynaması gerektiğine inanırsam kesinlikle onu takıma gözlerim kapalı koyarım'' şeklinde konuştu.

Avrupa kupalarında tur atlayan Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da tebrik ettiğini bildiren Zico, ''Türk futbolunun dünyada kendine yer edinebilmesi için bunlar önemli'' dedi.

Zico bir soru üzerine de ''Patlayabilirsek her maçta patlama yapmayı hedefleyeceğiz. Biz zaten her maçta iyi olmak istiyoruz'' diye konuştu.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Trabzon 3 2 1 0 8 2 7
Tümünü göster...
4 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 4 1 2 1 4 3 5
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
21:00
Bursaspor - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü -  
  G.Birliği -  
 Ç.Rize -  
  İ.B.B. Spor -  
 Konya -  
  Denizli -  
 Beşiktaş -  
  Kayseri -  
 G.B. Oftaş -  
  Fenerbahçe -  
 Sivas -  
  Gaziantep -  
 Kasımpaşa -  
  Ankaraspor -  
 V.Manisa -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor Beşiktaş  
 Denizli Kasımpaşa  
 Galatasaray Konya  
 G.Birliği V.Manisa  
 Trabzon Ankaragücü  
 Gaziantep Kayseri  
 Fenerbahçe Ç.Rize  
 Sivas G.B. Oftaş  
 İ.B.B. Spor Bursa