kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

30 Ağustos töreninde "Cumhurbaşkanım"

30 Ağustos törenleri zirvedeki buzları eritti. GATA'daki törenin aksine askerler hem Hipodrom'da hem de Kara Harp Okulu'nda Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap etti..
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın birlik ve beraberlik teması devletin zirvesindeki buzları eritti. Köşk'teki ilk gününde GATA'nın mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül'e askerin soğuk davranışı, 30 Ağustos törenlerinde yerini şeref tribününde yapılan kısa süreli ama sıcak sohbetlere bıraktı.Törenleri izleyen Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt sık sık sohbet etti. Devletin zirvesinde Sezer döneminde ortaya çıkan tokalaşma krizleri de yaşanmadı. GATA'daki mezuniyet töreninde ki 'Cumhurbaşkanı' krizi önce 30 Ağustos kutlamalarında sonra Kara Harp Okulu Mezuniyet töreninde aşıldı. Açılış konuşmalarında komutanlar Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap etti. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlere gelen Cumhurbaşkanı Gül, protokol girişinde Genelkurmay Başkanı Büyükanıt tarafından karşılandı. Başbakan'ın ayakta karşıladığı Gül oturmadan önce protokolün ön sıralarında oturanların elini sıktı. Filiz Büyükanıt Gül'ün de elini sıktı. Törende, Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak bugün göreve başlayan Teğmen Mahmut Dağüstü ve Dilek Aygün bir tankın üzerinde "En genç subaylar" adına konuşma yaptı. Tören Kıta Komutanı Tümgeneral Necdet Sezginer "Sayın Cumhurbaşkanım" diye başladığı konuşmasında, "TSK, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, bölünmez bütünlüğü, üniter ve ulus devlet yapısına ve yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iç ve dış tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığındadır" uyarısında bulundu.

HARP OKULU'NA GİTTİ
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Kara Harp Okulu'nda yapılan mezuniyet törenine katıldı. GATA'da Abdullah Gül'e "Sayın cumhurbaşkanı" diye hitap edilirken, 158. Dönem mezunlarını veren Kara Harp Okulu'ndaki törende bu ifadeye "m" eklendi. Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç ile Harbiyeliler konuşma yaparken Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanım" dedi. Kara Harp Okulu'nda düzenlenen törene sıra Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı.

GÜL'E SELAM DURDU
GATA'daki törende Gül'e selamlamadan dönem dördüncüsünün diplomasını veren Org. Büyükanıt, dün farklı davrandı. Büyükanıt, Kara Harp Okulu dönem dördüncüsü Piyade Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin diplomasını vermeden önce ayağa kalkarak Gül'ü selamladı. Gül de bunun üzerine Büyükanıt'ı alkışladı. Kendisine gösterilen saygıdan oldukça memnun olduğu gözlenilen Gül ise Kara Harp Okulu mezunlarının söylediği Harbiyeli Marşı'na eşlik etti. Gül, dönem birincisi Piyade Teğmen Durmuş Ali'nin de diplomasını verdi.