kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zeki Alasya hem filmi yönetti hem de başrolünde oynadı.

Cumhurbaşkanı nihayet Öteki Türkiye'de

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Çekimlerine üç yıl önce başlanan; Zeki Alasya'nın yönettiği ve başrolünü üstlendiği ancak birçok aksilikten dolayı bir türlü tamamlanamayan 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' adlı film, sonunda seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında tamamlanan film, 21 Eylül'de vizyona girecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhurbaşkanı nihayet Öteki Türkiye'de
Yapımcılığını Sinan Çetin'in ağabeyi Cemil Çetin'in üstlendiği; Zeki Alasya'nın yönettiği ve başrolünde yer aldığı 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' sonunda sinemaseverlerle buluşuyor. Çekimlerine 3 yıl önce başlanan ancak bir türlü sona erdirelemeyen film, 21 Eylül'de vizyonda olacak. Türkiye'nin siyasi çehresinin kapılarını ilk kez sinemaya açtığı Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı bürokrat ve politikacıyı ağırlayan başbakanlık binasını da film setine dönüştürmüştü. Başbakanlık binasının çekime uygun zamanlarını yakalamak için bekleyen, bu yüzden epey süre kaybeden yapım ekibi, montaj sırasında da beğenilmeyen bazı sahnelerin tekrar çekilmesine karar verince filmin bitmesi üç yılı buldu. Filmin oyuncularının başka işlerde çalışmaları da söz konusu sahnelerin çekimlerini geciktirdi. Sonunda temmuz ayında tamamlanan 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' sinemaseverlerin beğenisine sunulmaya hazır hale getirildi.

HALKA KARIŞIYOR
Film, Türkiye'nin Beyaz Sarayı 'Çankaya Köşkü'ne ve o köşkün ev sahibine yönelik ilgi çekici bir öyküyü anlatıyor. Cumhurbaşkanını Zeki Alasya'nın canlandırdığı filmin konusu ise şöyle: Siyasetin yüksek temposundan yorulan ve kısa bir süreliğine de olsa, soluk almak amacıyla gizlice firar eden cumhurbaşkanı, halkın arasına karışmaya karar verir. First Lady ve cumhurbaşkanından oluşan bu VIP firar ekibine, Ankara sınırlarından çıkmak üzereyken beklenmedik bir başka firari daha katılır; hayat kadını Buse... Ankara sınırlarında başlayan tuhaflıklar silsilesi, cumhurbaşkanı ve eşinin zorunlu olarak konaklayacakları küçük bir balıkçı köyünde ise bambaşka bir atmosfere dönüşür. Cumhurbaşkanı artık 'öteki Türkiye'ye konuktur.
Haberin fotoğrafları