kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlçede bulunan Özmen Parkı’nı destek amacıyla Kadın Meclisi’ne 15 yıllığına kiralayan kadın Belediye Başkanı Sincar, sözleşmeyi İtalyan derneğin üyesi Fabiana Cioni ile imzaladı.

Töre baskısına karşı AB destekli kadın lokantası

M.Halit SOLHAN/KIZILTEPE
İtalyan kadınların önerisiyle hazırlanan 'Kadın Lokantası Projesi' Kızıltepe'de töre baskısı altındaki kadınların imdadına yetişecek. AB destekli projenin geliri kadınlar için kullanılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Töre baskısına karşı AB destekli kadın lokantası
Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki kadınlara yardım amacıyla AB destekli 'Kadın Lokantası Projesi' hazırlandı. 22 bin Euro bütçeyle kurulacak olan Kadın Lokantası'nda 10 kadın çalışacak ve elde edilecek gelirle töre baskısı altındaki yöre kadınına destek sağlanacak. 'Kadın Lokantası' projesi, İtalyan kadınların önerisiyle gündeme geldi ve başında Kızıltepe'nin kadın Belediye Başkanı Cihan Sincar'ın bulunduğu Kızıltepe Belediyesi Kadın Meclisi tarafından geliştirildi. 2006 yılında İtalya'da bulunan kadın ve çocuklarla ilgili sosyal konularda çalışma yapan Associazione Europa Levante isimli derneğe sunulan proje kabul edildi. Dernek ve AB tarafından onaylanan 22 bin Euro bütçeli projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı.

KADIN BAŞKANIN PARK JESTİ
Yöre kadınlarının yanı sıra İtalyan kadınların da yer alacağı proje kapsamında Kadın Lokantası'nda 10 kadın istihdam edilecek. Kadın Lokantası'nda kadınlar tarafından yapılacak ev yemekleri satılarak elde edilecek gelirle, töre baskısı altındaki yöre kadınına hukuk, psikoloji, eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında destek sağlanacak. Proje Koordinatörü Hamdiye Koyuncu, İtalyan kadınların Kızıltepe'yi ziyaretinin ardından ortaya çıkan projenin, AB tarafından kabul görmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

İTALYAN KADINLARA TEŞEKKÜR
İlçenin kadın Belediye Başkanı Cihan Sincar ise merkezde bulunan Özmen Parkı'nı projeye destek amacıyla Kadın Meclisi'ne 15 yıllığına kiraya verdi. Yöre kadınları adına sevinçli olduğunu belirten Sincar, "Projenin kadınlarımız için ne denli önemli olduğunun farkındayım. İtalyan kadınlara desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi. Kadın Lokantası'ndan elde edilecek gelirle belediyeden kiralanan park içerisinde takı pazarları ve el sanatları üretim atölyeleri de kurulacak. Böylece elde edilen gelir artırılacak. Altyapısı hazır hale getirilen proje, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.