kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebzeli çörek

Ispanağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Haşlanmış ıspanakları süzüp, soğuk sudan geçirin ve tekrar süzün. İyice sıkıp, ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede tereyağını ısıtın. Pırasa ve kekiği, pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Ispanağı ilave edin ve suyu buharlaşana kadar 5 dakika pişirin. Bir kaba unu koyup, tulum peyniri, biber, fesleğen, beyaz peynirin dörtte üçü ve ıspanaklı karışımı harmanlayın. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar sütü ilave edip, karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeye alıp, yumuşayana kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya bölün ve 35 cm. uzunluğunda rulolar hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirip, üstten birleştirin ve saç örgüsü şeklinde örün. Isıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra kalan beyaz peyniri üzerine serpip, 20 dakika daha fırınlayın. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER

*
300 gr. ıspanak

* 15 gr. tereyağı

* 1 adet orta boy pırasa

* 2 tatlı kaşığı taze kekik

* 3 su bardağı kekun

* 100 gr. tulum peyniri

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprağı

* 100 gr. beyaz peynir

* 1 su bardağı süt