kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sürekli seks düşünmekten girdiğim işlerden atılıyorum

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
30.08.2007
Aşırı seks düşkünlüğü yani hiperseksüalite; erkeği, yalnızca kadınların peşinde koşan biri haline getirir. Tedavisi zor ama imkansız değil. Yeter ki siz hasta olduğunuzu kabul edin!..
Her gün, hatta bazen gün içerisinde de birkaç kez değişik kadınlarla seks yapıyorum. İşyerinde bile sürekli seks fantezileri kuruyorum. İş performansım ve sosyal hayatım olumsuz etkilendiği için de sürekli iş değiştiriyorum ya da işten atılıyorum! Bunun çaresi yok mu? T.Y./Kayseri

Yazdıklarınızdan 'hiperseksüalite' adını verdiğimiz psikolojik kökenli cinsel bir rahatsızlık yaşadığınız anlaşılıyor. Hiperseksüalite; doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğüdür. Terapistlere göre hiperseksüalitenin sınırı 6 aydır; yani 6 aydan uzun bir süre tek eşli ilişkiye dayanamamak! Normalin üzerinde cinsel ilişki kuran ve seçici olamayan bu erkekler, seksle ilgili düşünceleri sürekli beyinlerinde bulundururlar ve fanteziler kurarlar. Hiperseksüel erkekler; kendi sosyal konumlarına, saygınlıklarına ve bulundukları ortama uygun olmayan cinsel ilişkilere sık girerler, hayatları boyunca beraber olmayacakları insanlarla birtakım cinsel ilişkiler yaşarlar ve zamanla bundan suçluluk duymaya başlarlar. Çünkü aşırı seks düşkünlüğü cinsellik dışı tüm duyguları baskılar; iradeyi, aklı ve ahlaki değerleri ayaklar altına alıp, kişiyi yalnızca kadınların peşinde koşan biri hale getirebilir.

TEDAVİSİ İMKANSIZ DEĞİL
Hiperseksüalitenin tedavisi zordur ama imkansız değildir. İlk aşamada böyle bir sorununuz olduğunu kabul etmeniz, çok güvendiğiniz bir arkadaşınıza veya aile yakınınıza bu sorununuzu açmanız ve destek istemeniz çok önemlidir. İkinci aşamada ise cinsel terapi almak için iyi bir cinsel terapiste başvurmanız gerekir. Cinsel terapi sürecinde dengeli bir ruh haline ulaşmanız ve yaşadığınız sıkıntıları giderebilmek için birtakım ilaçlar kullanmanız gerekebilir. Tedaviniz minimum altı ay sürer.