kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
24.08.2007
Copying Beethoven / Beethoven'i Anlamak (D Home) Film:
* / DVD ekstralar:
*
Artık iyice sağır olmuştur Ludwig Van Beethoven. Viyana'da öfke ve çaresizlik, zaman zaman da coşku patlamalarıyla, ömrünün sonunun yakın olduğunu hissederek, sonuncu büyük eserini, 9. Senfoni'yi tamamlamaya çalışmaktadır. Genç besteci Anna Holtz, işte böyle bir anda karşısına çıkar. Kentte şansını denemek isterken, bu huysuz adamın yardımcısı olmayı kabul eder. Beethoven hem çekici bulur bu genç kızı hem de alabildiğine hor görür. Bu muhteşem dram, iddialı aktör Ed Harris'le dev bir boyut kazanmış. Deha, acı, yalnızlık ve ölüm üzerine, sarsıcı bir yapıt.

Alpha Dog / Rehine (Universal / Tiglon) Film:
/ DVD ekstralar: **
Amerikan sinemasının aykırı yönetmenlerinden Nick Cassavetes'in ikinci filmi, ABD tarihinin en dikkat çekici suç dosyalarından biriyle ilgili. 1999 yılında Kaliforniya'da Jesse James Hollywood adlı bir genç, FBI'ın arananlar listesine giren en genç suçlu olmuştu. San Fransisco yakınlarında mafya bağlantılı bir genç, uyuşturucu dağıtımı borçlarını ödemeyen birinin kardeşini rehin alıyor. Sıradan gibi duran bu öykü, giderek yasaların bir bir çiğnendiği bir ortamda, cinayet zinciriyle kana bulanıyor. Etkileyici bir oyuncu kadrosu, ve soluk soluğa bir anlatım.

Funhouse / Korku Karnavalı (D Home) Film:
/ DVD ekstralar: Yok
1974 tarihli, ölümsüz The Texas Chainsaw Massacre ile kâbuslarımıza damga vuran yönetmen Tobe Hooper'ın sıkı korku filmi, günümüzün bazı dikkat çekici Uzakdoğu ürpertilerine de ilham kaynağı oldu. Hikâye, dört arkadaşın lunaparka gitmesiyle başlıyor. Biri, lunapark sahibinin parasını aşırıyor. Diğeri de bir cinayete tanık oluyor. Her yer kapandıktan sonra geceyi bu parkta geçirmeye karar veriyorlar. Filmin geri kalan kısmı "Sen misin geceyi burada geçirmek isteyen?" yakınmaları etrafında, tırnak yedirici şekilde akıp gidiyor.

Rocky Balboa (Tiglon) Film: ** / DVD ekstralar: **
Sylvester Stallone henüz vazgeçmiş değil. Şöyle böyle bir Rocky 4 ve tatsız bir Rocky 5'in ardından belki de son sözünü bu filmle söylüyor. Rocky artık eleğini duvara asmış gibi görünüp eski günleri anarken, ağır sıklet şampiyonu Mason Dixon ona meydan okur. Rocky sonunda kabul eder. Dixon ondan 30 yaş daha genç olmasına rağmen. Filmde önce maça hazırlıkları ve ardından da ter ve gözyaşı içinde geçen 10 rauntluk maçı izleyeceğiz. Sonuncu Rocky izleyiciyi "Aman yine mi?" diye itebilir, ama antropolojik sebeplerden görmeye değer!
Haberin fotoğrafları