kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Salatanın Kare As'ı

Tavuklu, somonlu, hellim peynirli veya ızgara sebzeli... Form tutarken damak tadından ödün vermek istemeyenlerin tercihi olan salataların en iyilerini bu haftaki jüri üyelerimize sorduk. Böylece salatalarının lezzetiyle öne çıkan mekânları belirledik..
Aşşk Kahve
Sonbahara yaklaştığımız bugünlerde Boğaz havasını içine çekmek isteyenlerin tercihi olan Kuruçeşme'deki Aşşk Kahve, hem lezzetli hem de sağlıklı salatalar yemek isteyenlerin tercihi. Jüri üyelerimizden Tülin Şahin, Esra Öz, Selahattin Dönmez ve Elif Dürüst'ün tercihleri arasında olan mekânın, İstanbul Salata, İzmir Salata, Kabul Salata, Hazar Salata gibi seçenekleri var. Elif Dürüst "Tulum peynirli İzmir Salata yemeyi seviyorum," derken, Selahattin Dönmez bol yeşillikli 'antioksidan iksiri' dediği İzmir Salata'yı akşamları hafif bir şeyler yemek isteyenlere öneriyor. Esra Öz ise, füme tavuklu İstanbul Salata'yı severek yediğini söylüyor. Aşşk Kahve'nin Nişantaşı Reasürans Çarşısı'nda da bir şubesi var. Kuruçeşme Tel: (0212) 265 47 34 (Aldığı oy: 4)

All Sports Cafe
13 yıl önce Etiler'de hizmet vermeye başlayan All Sports Cafe, açıldıktan iki yıl sonra Nişantaşı'ndaki şubesiyle adını iyice duyurdu. Müdavimleri o günden bugüne salatalarındaki lezzetin hiç değişmediğini söylüyor. Örneğin Esra Öz "Yıllar sonra da gitseniz aynı lezzeti bulabilirsiniz," diyor ve kurutulmuş domates, ıspanak, mısır, ızgara tavuk ve fesleğenden yapılan Tavuk Bonfile Salatası'nı öneriyor. Oğul Türkkan mekânın salatalarını, sosları nedeniyle beğendiğini; özellikle hardallı olanı sevdiğini söylüyor. Elif Dürüst ise sık sık yediği All Sports Salatası'nı sağlıklı ve doyurucu buluyor. Adını mekânın isminden alan bu salata, karışık yeşillik, havuç, bezelye, mısır, salatalık ve kuru üzüm gibi birçok malzemenin karışımından oluşuyor. Etiler Tel: 0212) 257 42 99 (Aldığı oy: 3)

Cafe Zanzibar
Adını Afrika'daki bir ada ülkesinden alan Cafe Zanzibar'ın salatalarını diğerlerinden ayıran en büyük özellik, jüri üyelerimizden Ahmet Örs ve Oğul Türkkan'a göre salatalarda kullanılan taze şarküteri ürünleri. Mekânın Izgara Hellim Peynirli Salatası'nı beğendiğini söyleyen Selahattin Dönmez, üzerinde çam fıstıklarının bulunduğu bu salatayı spor sonrasında boşalan karbonhidrat depolarımı toparlamak için tercih ettiğini anlatıyor. 12 yıldır Teşvikiye Milli Reasürans Çarşısı'nda ve ikinci şubesi ile de Caddebostan'da tarihi bir köşkte faaliyet gösteren Cafe Zanzibar'ın sevilen diğer salataları ise keçi peynirli ve somonlu olanları. Teşvikiye Tel: (0212) 233 80 46 (Aldığı oy: 3)


The House Cafe
Bundan beş yıl önce Teşvikiye'de eski bir apartman dairesinde açılan The House Cafe, bugün altı şubesiyle İstanbul'un en popüler kafeleri arasında. Mekânın salataları, mönüdeki tüm yiyeceklerde olduğu gibi şık sunumu ve 'dev' boyutlarıyla dikkat çekiyor. Jüri üyelerimizden Ahmet Örs, buradaki salataları sağlıklı ve lezzetli bulduğunu söylüyor. Tuvana Büyükçınar ise The House Cafe'de Mercimekli Keçi Peyniri Salatası yemeyi seviyor. Bu salatayı hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetli ve doyurucu buluyor. İçinde Akdeniz yeşillikleri, kuru kayısı, kapari çiçeği, kavrulmuş çam fıstığı bulunan Somonlu Salata'yı tercih eden Tülin Şahin "Somon en sevdiğim balık. Anti-aging özelliği taşıyor. Haftanın üç dört günü yiyorum," diyor. The House Cafe'nin Teşvikiye'nin yanı sıra iki tane Ortaköy'de olmak üzere, Tünel, Caddebostan ve Etiler'de de şubesi var. Teşvikiye Tel: (0212) 259 23 77 (Aldığı oy: 3)

Kantin
Nişantaşı'nın ev yemekleriyle ünlü mekânı Kantin, jüri üyelerimiz arasında Ahmet Örs ve Hülya Ekşigil'in tercihi. Ekşigil "Zeytinyağını özenle seçiyorlar. Tulum peynirli salatasını öneririm," diyor. Mekânda 'özel' yapılan salatalardan olan Buğday Salatası'nda buğday, mısır, mantar, salatalık ve kuru nane var. Et sevmeyenler için sebze salatası yapılıyor. Mevsime göre değişiklikler yapılıyor. Tel: (0212) 219 31 14 (Aldığı oy: 2)

Sosa

Salata ve sandviçlerden oluşan mönüsüyle hizmet veren Sosa, Oğul Türkkan ve Selahattin Dönmez'in tercihi. Selahattin Dönmez "Tulum Peynirli Salata en beğendiğim salatası. Bu salata, içindeki soya filizi ve renkli biberler nedeniyle Omega 3 yağ asidini doğal olarak içeriyor," diyor. Tulum Peynirli Salata'da bol yeşillik, mısır, domates ve tulum peyniri var. Diğer salataları arasında Izgara Tavuk Salata, Izgara Sebze Tulum Peynirli, Füme Somonlu, Izgara Hellimli ve Izgara Keçi Peynirli gibi çeşitler yer alıyor. Sosa'nın Akmerkez, İş Kuleleri, Kozyatağı Trio Hillside ve Kanyon'da şubeleri var. Akmerkez Tel: (0212) 282 01 52 (Aldığı oy: 2)

Alarga
Bodrum Türkbükü'nün en eski balık restoranlarından biri olan Alarga, geçtiğimiz yıldan beri Yalıkavak'ta hizmet veriyor. 12 ay boyunca açık olan mekânın salatasının sırrı, hep en taze malzemenin kullanılması. Bu salatanın içinde tuzlu suda bekletilmiş elma, taze soğan, domates ve marul bulunuyor. Kullandıkları zeytinyağı ise Ayvalık'tan özel olarak geliyor. Jüri üyelerimizden Hülya Ekşigil tüm bu özellikleri nedeniyle Alarga'nın salatasını beğendiğini söylüyor. Tel: (0252) 385 37 99 (Aldığı oy: 1)

Cafemiz
Ankara'nın popüler mekânlarından Cafemiz'de her damak tadına uygun salata var. Roka, karides, kalamar, yengeç, ahtapot ve soğan dilimlerinden yapılan Deniz Ürünleri Salatası ve içinde füme, jambon ve haşlanmış tavuk bulunan Mahmut Usta Salatası bunların arasında. Oğul Türkkan Cafemiz'in kendi sevdiğiniz malzemelerle hazırlatabildiğiniz Hayal Salatası'nı beğeniyor. Tel: (0312) 467 79 21 (Aldığı oy: 1)

Carpe Diem
Bağdat Caddesi'nde yer alan Carpe Diem'de etli ve tavuklu salatalarının yanı sıra içinde dana jambon, Meksika fasulyesi, ızgara hellim peyniri, haşlanış patates, fesleğen ve domatesin bulunduğu Şefin Özel Salatası var. Harun Kolçak'ın tercih ettiği Detoks Salatası'nda ise roka, maydanoz, taze nane, domates, bulgur, kuskus, pirinç makarnası ve zeytinyağı, limonsuyu, nar ekşisinden yapılan özel sos bulunuyor. Tel: (0216) 372 59 99 (Aldığı oy: 1)

Gilt Bar&Brasserie at Harvey Nichols

Açıldığı günden bu yana ilgi odağı olan Harvey Nichols'ın içindeki Gilt Bar&Brasserie, salatalarıyla listemize girdi. Nar sosuyla servis edilen Roka ve Parmesan Salatası, balsamik sos ile sunulan Biftek ve Parmesan Salatası, marie rose sosuyla ilgi toplayan Istakoz Salatası, mönüdeki salatalardan bazıları. Aydan Üstkanat "Özenle seçilmiş salata malzemeleri oldukça uyumlu seçiliyor," diyor. Tel: (0212) 319 11 99 (Aldığı oy: 1)


Ahmet Örs (SABAH gazetesi yazarı) J Canlı Balık Lokantası (Amasra) Cafe Zanzibar (Teşvikiye) The House Cafe (Teşvikiye) Kantin (Nişantaşı)

Esra Öz (Sofra dergisi Genel Yayın Yönetmeni) Next Cafe (Nişantaşı) Boncuk Ocakbaşı (Harbiye) Aşşk Kahve (Kuruçeşme) All Sports Cafe (Etiler)

Hülya Ekşigil (Gurme, yemek kültürü yazarı) J Kantin (Nişantaşı) J Dokuz (Asmalımescit) Chinese in Town & Sushico (Nişantaşı) Alarga (Bodrum)

Aydan Üstkanat (Gurme, yemek stilisti) Le Pain Quotidien (Levent) Lucca (Bebek) Gilt Bar&Brasserie at Harvey Nichols (Levent) Home Store Cafe (Etiler)

Oğul Türkkan (Gurme) Sosa (Etiler) All Sports Cafe (Etiler) Cafe Zanzibar (Teşvikiye) J Cafemiz (Gaziosmanpaşa, Ankara)

Harun Kolçak (Müzisyen) Nook Cafe (Erenköy) Carpe Diem (Suadiye) Maria'nın Bahçesi (Küçükyalı) Il Padrino (Caddebostan)

Tülin Şahin (Manken) Divan Marina Brasserie (Kalamış) Aşşk Kahve (Kuruçeşme) The House Cafe (Teşvikiye) Lea Brasserie (Nişantaşı)

Tuvana Büyükçınar (Tasarımcı) The House Cafe (Teşvikiye) J Mia Mensa (Kuruçeşme) Art Cafe (Levent) Hotel Les Ottomans (Kuruçeşme)

Elif Dürüst (Aralık Derneği Kurucusu) J All Sports Cafe (Etiler) J Papermoon (Etiler) Smyrna (Cihangir) Aşşk Kahve (Kuruçeşme)

Cafe Zanzibar (Teşvikiye) Aşşk Cafe (Kuruçeşme) Sosa (Etiler) Grissini (Nişantaşı) Selahattin Dönmez (Beslenme ve diyet uzmanı)

Diğerleri
Art Cafe Tel: (0212) 264 17 67 Boncuk Ocakbaşı Tel: (0212) 230 57 71 Canlı Balık Lokantası Tel: (0378) 315 26 06 Chinese in Town & Sushico Tel: (0212) 234 98 80 Divan Marina Brasserie Tel: (0216) 414 57 03 Dokuz Tel: (0212) 245 76 28 Grissini Tel: (0212) 343 12 97 Home Store Cafe Tel: (0212) 282 02 53 Il Padrino Tel: (0216) 385 93 19 Le Pain Quotidien Tel: (0212) 353 53 00 Lea Brasserie Tel: (0212) 234 79 79 Les Ottomans Otel Tel: (0212) 359 15 00 Lucca Tel: (0212) 257 12 55 Maria'nın Bahçesi Tel: (0216) 519 98 19 Mia Mensa Tel: (0212) 263 42 14 Next Cafe Tel: (0212) 247 80 43 Nook Cafe Tel: (0216) 467 09 05 Papermoon Tel: (0212) 282 16 16 Smyrna Tel: (0212) 244 24 66
Haberin fotoğrafları