kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Reaping / Hasat Zamanı (WHV /Tiglon) Film:
/ DVD ekstralar:
Hilary Swank, farklı bir filmde araştırmacı bilim kadını rolünde. Konumuz, İncil'de anılan 10 büyük salgın meselesi. Bazı kişiler bunların yeniden patlak vermesinin an meselesi olduğu görüşünde. Hasat Zamanı'nın muhteşem görsel atmosferi, izleyenlerin yüreğini ağzına getirecek.

Paprika (Sony Pictures) Film:
/ DVD ekstralar:
*
İnsan zihninin derinlikleriyle oynamayı seven Satoshi Kon'dan bu kez polisiye baharatlı bir çalışma. Atsuko, başarılı bir psikiyatr. Hastalarının zihnine girip düşlerini incelemeyi sağlayan bir makine icat eder, ama bu alet çalınır. Kentte bir yığın insanda ruhsal tuhaflıklar baş gösterir. DVD'de zengin ekstralar var.

Grbavica / Grbavica: Esma'nın Sırrı Film:
* / DVD ekstralar: Yok
Jasmila Zbaniç'e 2006 yılında, prestijli Berlin Altın Ayı Ödülü'nü getiren bu güçlü filmde, savaş sırasında acıların hepsinden geçen Esma ile kızı Sara'nın öyküsü var. Esma Grbavica kasabasında kendine yeni bir hayat kurmaya çabalamaktadır; bir lokantada garson olarak çalışır... İki kadın üzerinde derinleşen muhteşem bir film.

The Weeping Meadow / Ağlayan Çayır (Belge / Palermo) Film:
* / DVD ekstralar: Yok
Angelopulos filmleri derin olmayan bir seyirci için zorlayıcı, fazla ağır kaçabilir. Ülkesinin siyasi tarihini anlatmaktan hiç kopmayan Angelopulos yeni üçlemesinde uzun yıllara yayılan bir aşk hikâyesini anlatıyor. Savaş, yoksulluk, acı, baskı... Son yılların en sağlam sanat filmlerinden.
Haberin fotoğrafları