kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Youtube komedyenlere sarıldı

17.08.2007
Viacom medya grubunun, telif hakkı ihlali gerekçesiyle YouTube aleyhine açtığı 1 milyar dolarlık tazminat davası "komediye dönüşüyor."

Astronomik tazminat talebinden kurtulmak isteyen YouTube mahkemeden, Viacom'a bağlı kanallarda program yapan dünyaca ünlü komedyenler Jon Stewart ve Stephen Colbert'in duruşmaya davet edilerek tanık olarak dinlenmesini istedi.

Müzik ve eğlence kanalları MTV, VH1, Comedy Central ve Nickelodeon'ı bünyesinde barındıran Viacom Media, televizyon kanallarında yayınlanan programların Youtube video paylaşım sitesinde izinsiz yayınlandığı gerekçesiyle, Mart ayında 1 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı.

Viacom'a göre, kanallarına ait 160 binden fazla video YouTube'da yayınlanıyor ve bugüne kadar 1,5 milyardan fazla kez görüntülendiler.

Viacom'a bağlı Comedy Central kanalında yayınlanan ve Jon Stewart tarafından hazırlanan The Daily Show ile Stephen Colbert tarafından hazırlanan The Colbert Report adlı programlardan alınan videolar, YouTube'da en çok ilgi gören videolar arasında bulunuyor.

Youtube, iki komedyenin mahkemede, videolarının YouTube'da
yayınlanmasından zarar görmediklerini, aksine videoların yayınlanmasından sonra izlenme oranlarının ve popülerliklerinin dünya çapında arttığını kabul etmelerini ümit ediyor.

Her iki komedyen de, dava açıldıktan sonra programlarında davayı komik dille eleştiren yaklaşım sergilemişlerdi. YouTube ve Google'ın avukatlarının, 30 ünlü ismi daha mahkemeye çağırmayı planladığı belirtiliyor.

CHA