kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kayısılı pasta
Kayısıları dört su bardağı su ile ıslatıp, bir gece bekletin, ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip, kaynatın. Tarçınları çıkartın, düzgün kayısılardan 10 adet (süslemek için) ve yarım su bardağı suyundan ayırın. Sıcakken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına 3-4 çorba kaşığı kayısı püresi yayın. Kekin bir katını üzerine koyun. Kayısı suyundan 5-6 kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın. İri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp, kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanlarını kaplayın. Süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp, pastanın üzerine dizin. Aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Sıcakken pastanın üzerine dökerek kaplayın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket hazır pastaban
* 1/2 kg. kuru kayısı
* 4 su bardağı su
* 2 adet çubuk tarçın
* 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş) 150 gr. badem (beyazlatılmış, yarısı iri kıyılmış)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1/2 su bardağı su

Tarçınlı kurabiye
Üst malzemesi hariç bütün malzemeyi karıştırıp 15 dakika dinlendirin. İri ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER
* 3 su bardağı un
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
* 2 çay bardağı margarin (eritilip soğutulmuş)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı ceviz
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı tarçın (bir çorba kaşığı üzeri için ayrılacak)
* 1 adet yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış üzerine sürmek için)

Kıymalı puf böreği
Orta boy bir tencerede yağı ısıtıp, kıymayı kavurun. Biberi ilave edip, yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. En son mısır ve soğanı katıp, soğumaya bırakın. Her bir milföy hamurunu elinizle inceltin. Piliçli karışımı hamurlara, kenarlarında 1'er cm'lik boşluk bırakarak paylaştırın. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürüp, harcı dışarı taşırmadan kapatıp, kenarlarını bastırın ve hamur kesme aletiyle kenarlarını keserek yarım ay şekli verin. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine alıp, üzerlerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 250 gr. piliç kıyma
* 5 yaprak milföy hamuru
* 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber (ince doğranmış)
* 150 gr. mısır (konserve)
* 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)