kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nanoteknolojili Ecocarat kötü kokuyu tarihe gömüyor

Japon seramik şirketi Inax tarafından nanoteknoloji kullanılarak üretilen kil bazlı iç cephe kaplaması Ecocarat, formaldehit içermeyen sertifikasıyla kötü kokuları içeri hapsetme özelliğine sahip bir ürün..
Japon seramik şirketi Inax tarafından nanoteknoloji kullanılarak üretilen kil bazlı iç cephe kaplaması Ecocarat, Global Park Hizmetleri tarafından Türkiye pazarına sunuldu. Sağlıklı yaşamı ve dekoratifliği bünyesinde buluşturan ve formaldehit içermeyen sertifikalı yapı malzemesi olan ürün, sigara, ev hayvanı, mutfak, banyo gibi kötü kokuları içeri hapsetme özelliğine sahip.

Tek duvar da yetiyor
Nem ve rutubetin oluşmasına izin vermeyen, bu sayede bakteri, küf ve buna bağlı alerjik reaksiyonları önlemesine yardımcı bir ürün olan Ecocarat, yanmaz özelliğiyle iç cephe kaplamalarında farklı bir alternatif oluşturuyor. Mekanın tamamı yerine tek duvarın kaplanmasıyla da aynı fonksiyonu yerine getirebilen Ecocarat, kolay uygulanabilir olması ve kolay temizlenmesi imkanını sağlıyor.

Teknoloji ödüllü ürün
Inax ile Japonya Uluslararası Ticaret ve Endüstri Bakanlığı'nın Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Ajansı olan Nagoya Ulusal Endsütriyel Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Ecocarat, 2002 yılında JFCA Teknoloji Destek Ödülü'nü aldı. Dünyada hastane, okul, otel ve konutlarda yoğunlukla kullanılan bu kaplama, sadece yeni yapılar için değil aynı zamanda yenilenecek olan yapılar için de uygun. Global Park Hizmetleri, iç cephe duvarlarının geleneksel görüntüsünü tamamen değiştiren sağlıklı yaşam için nefes alan duvarlar, Ecocarat'ı mekanlara taşıyor.