kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Mukteda Sadr'dan sükunet çağrısı
01:43
Irak'ta, radikal Şii lider Mukteda Sadr, onlarca kişinin yaşamına mal olan çatışmaların meydana geldiği Kerbela için sükunet çağrısında bulundu.

Mehdi Ordusu'nun lideri Sadr'ın yardımcısı Hazım El Araci, Mukteda Sadr'ın, sükunet çağrısında bulunduğunu ve yandaşlarından bu kargaşada yer almamalarını istediğini söyledi.

Güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında çıkan ve 52 kişinin yaşamına mal olduğu belrtilen çatışmalar nedeniyle polis, kentte sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ve yüzbinlerce hacıdan Kerbela'dan ayrılmalarını istemişti.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Abdülkerim Halef de, Bağdat ve diğer vilayetlerden kente askeri takviye yapıldığını kaydetmişti. Kerbela'da, akşam saatlerinde de İmam Hüseyin ve İmam Abbas türbeleri ateş altında kalmıştı.

Kerbela'daki çatışmaların, Mehdi Ordusu milisleri olduğu öne sürülen silahlı kişilerle, Şii kökenli Irak Yüksek İslam Konseyi ve Bedir Tugayları'na bağlı polis arasında olduğu belirtiliyor.

Bağdat'tan üst düzey bir güvenlik kaynağı, çatışmalarda 52 kişinin öldüğünü, 206 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Çatışmalar, yüzbinlerce Şii'nin kente akın etmesine neden olan 12. İmam Muhammed El Mehdi'nin doğum günü kutlamaları sırasında patlak vermişti.
Diğer Dünya Haberleri