kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

GATA'daki törende buluştular

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevinin ilk gününde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki askeri öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Özbahadır, "TSK hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmez" dedi.

GATA Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile kuvvet komutanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Orgeneral Büyükanıt ve GATA Komutanı Korgeneral Özbahadır'ın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, salona girişte ayakta karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, mezun öğrencileri "Merhaba arkadaşlar" diyerek selamladı. Gül, protokolde yer alan isimlerin dışında, tekerlekli sandalyede oturan bir özürlünün de elini sıktı.

Törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Özbahadır, bu eğitim üssünde, bilimsel eğitimine devam eden veya tamamlayanların, Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin Atatürkçü Düşünce Sistemi ile yoğrulduğunu belirtti.

Korgeneral Özbahadır, "Laik ve demokratik cumhuriyetin temelini oluşturan Atatürk ilkeleri, milli birlik ve beraberliğine inanmış muhafızları olduğundan, her zaman, her yerde ve her ortamda bu değerlere de sahip çıkacaklarından emin olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim" dedi.

Mezun olan öğrencilere seslenen Özbahadır, TSK'nın hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmediğini vurgulayarak, "TSK'nın bütün varlığını yüce Türk Milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı Atatürk ilke ve inkılapları ile bütünleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan ve cumhuriyetin temel kanunlarına sadık olanlarla beraberdir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır" diye konuştu.

GATA Dekanı Tabip Tümgeneral Zeki Bayraktar'ın konuşmasının ardından, mezun öğrenciler tabip andı içtiler. Dönem birincisi Tabip Hava Teğmen Eyüp Düzgün, mezunlar adına bir konuşma yapıp, yaş kütüğüne yıldız çaktı. Dereceye girenlere, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt tarafından diplomaları verildi.
5'i bayan, 3'ü yabancı toplam 84 yeni asker tabipin mezun olduğu törenin sonunda, mezun olan genç tabipler birlik ve beraberliği simgesi olarak Türkiye haritasını oluşturup, GATA Marşını okudular.

Genç tabipler, törenin ardından kılıçları kınından çıkarak havada birleştirdiler. Cumhurbaşkanı Gül, törenin bitiminde salondan, genç tabipleri 'Allahaısmarladık' diye selamlayarak ayrıldı.(ANKA)

GÜL'ÜN KONVOYU KIRMIZI IŞIKTA DURDU

Türkiye'nin 11.Cumhurbaşkanı olarak görevine başlayan Abdullah Gül, ilk gün Gülhane Askeri Tıp Akademisi diploma törenine katıldı. Gül'ün konvoyu, GATA'ya giderken, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi kırmızı ışıklarda geçiş üstünlüğünü kullanmadı.

Gül, dün geceyi geçirdiği Dışişleri Bakanlığı Konutu'ndan sabah saatlerinde GATA'daki törene katılmak için ayrıldı. Güzergahında Kızılay Meydanı'nda kırmızı ışığı bekleyen Gül'ün, Sezer'in trafik geleneğini devam ettirdiği yorumları yapıldı. Konvoyu durduran Cumhurbaşkanlığı makam aracı, yeşil ışık yanana kadar hareket etmedi.

GÜL'ÜN KONVOYU, ERDOĞAN'IN KONVOYUNA YOL VERDİ

Bu arada aynı saatlerde tören için GATA'ya giden Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın konvoyu, yolda Gül'ün konvoyunu yakaladı. Gül'ün konvoyu Erdoğan'ın konvoyuna yol verdi. Tören öncesi Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılamak isteyen Erdoğan'ın konvoyunun GATA'ya önce girmesini sağlamak için Gül'ün konvoyunun yavaşladığı gözlendi.

(ANKA)