kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayıp silahlar için soruşturma açıldı

Bir kısmının PKK'nın eline geçtiğinden şüphelenilen kayıp silahlarıyla ilgili ABD yönetimi sonunda soruşturma başlattı. Ülke basınına göre Irak'taki komutan Petraeus'a yakın bir isim soruşturma kapsamında..
Türkiye'nin PKK militanlarının üzerinde ABD yapımı silah bulması, ardından hazırlanan bir raporla ABD'nin Iraklı güçlere devrettiği 190 bin silahın akıbetinden habersiz olduğunun ortaya konmasıyla başlayan skandal büyüyor. Irak'taki ABD kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus'un silahlar hakkında ellerinde kayıt bulunmadığını açıklamasının ardından ABD Silahlı Kuvvetler Tahkikat Komutanlığı konu hakkında soruşturma başlattı. Amerikan New York Times gazetesi manşetten verdiği haberinde, Petraeus'a yakın Yarbay Levonda J. Selph'in de soruşturma kapsamında yer aldığını yazdı. Soruşturmada kayıp silahlarla birlikte silah ve askeri techizat ihaleleri araştırılacak.

18 KİŞİLİK EKİP IRAK YOLCUSU
Irak'taki Amerikan askerleri ve Irak güçleri içine göndermek için alınan ve dağıtılan milyarlarca dolarlık silahın ve techizatın akıbeti araştırılacak. Times şu an için olayların Petraeus'a uzandığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılmadığını belirtti. Haberde, silahların kaybolduğu 2004 yılında Yarbay Selph'in Irak'taki en önemli lojistik operasyonun da başında olduğunu belirtti. Olayı yerinde incelemek için 18 kişilik bir ekip Irak'a gönderilecek.