kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
VATANDAŞ YETKİLİLERE İSYAN ETTİ.. İstanbul'da ev ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlar, belediyenin yardıma gelmemesinden şikâyetçi oldu. Geçtiğimiz günlerde selin vurduğu Samsun'da ise 45 dakikalık yağış yine hasara yol açtı...

Özlenen yağmur su baskınlarıyla geldi

Erdoğan YAPIK- Fatih ULAŞ İlhan DEMİRCİOĞLU Muhamm
İstanbul, Samsun ve Zonguldak'ta şiddetli yağışlar hayatı felç etti. İstanbul'da çeşitli semtlerde 113 su baskını ihbarı yapıldı. Üç şehirde de trafik kilitlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Özlenen yağmur su baskınlarıyla geldi
Uzun zamandır aşırı sıcaklarla kavrulan İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış, su baskınlarını da beraberinde getirdi. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Ellerinde küreklerle suları temizlemek isteyen vatandaşlar, belediye ekiplerini kendilerine yardımcı olmamakla suçladı.

* Aylardır yağması beklenen yağmur önceki gece saat 01.00'dan itibaren İstanbul'da etkili oldu. Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Beykoz'da da su baskınları yaşandı. Yeşilyurt Mahallesi G14 sokak üzerindeki bazı gecekondularda su baskınlarından nasiplerini aldı.

SAMSUNLULARI KORKUTAN YAĞIŞ

*
Sel baskınlarının en çok yaşandığı İstanbul Avcılar'da Haramidere üst geçidin altı yağmur sularıyla doldu. Pek çok araç geçitte mahsur kaldı. Sürücülerin yardımına itfaiye yetişti.

* Geçtiğimiz hafta şiddetli yağmur nedeniyle bir kişinin öldüğü ve 50 milyon YTL'nin üzerinde hasar meydana gelen Samsun'da ise bu kez 45 dakika süren yağmur şehrin doğusunda bulunan Derebahçe'yi vurdu. Dün sabah saat 07.45'de başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Derebahçe Deresi taştı. Samsun - Sivas Demiryolu'nun kenarında bulunan ev ve işyerleri sular altında kaldı. Belediyeye ait iş makineleri önce tıkanan dere yatağını açtı, daha sonra da sular altında kalan yolların üzerine çakıl dökerek trafiğin akışını sağladı. 30'un üzerinde ev ve işyerini su bastı.

KARADENİZ'İ DE VURDU

*
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de sağanak yağışla birlikte yollar tıkandı. Tıkanan mazgallar belediye ekiplerinin vidanjörleriyle açıldı.

* Kocaeli'yi önceki gün sular altında bırakan yağmurun en büyük faydası ise Yuvacık Barajı'na oldu. Yağmur nedeniyle baraja akan su ile birlikte barajdaki su seviyesi 10 cm. yükseldi.

* Doğu Karadeniz bölgesinde son 24 saatte metrekareye Rize'de 75.2, Hopa'da 6.9 ve Trabzon'da 5.8 kilogram yağış düştü.
Haberin fotoğrafları