kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Bu sezon da dizi manyağı olacağız

TELEVİZYON izleyicileri "yaz ekranında izleyecek bir şey bulamamaktan" yakınıyorlar. Bir ay sonra şikayetleri değişecek. "Ay bu güzel dizileri üst üste bindirmeseler, hepsini izlemek istiyoruz ama olmuyor" diye yakınacaklar. Bu sezon "televizyon dizilerinin altın yılı" olacak. Çünkü geçen sezon kanallara en fazla reyting ve reklam geliri getirenler yerli diziler oldu. Sadece reyting mi? Sansasyonel diziler; yarattıkları tartışma ile gazete sayfalarına ve haber bültenlerine taşındıkça, yapımcıların, yöneticilerin, reklam verenlerin yüzü iki misli güldü. Durum böyle olunca yeni sezonun yatırım pastasından en büyük dilimi yine yerli diziler kaptı. Geçen sezonun flaş dizilerine bu yılın iddialı yapımları da eklenince, dizi trafiği iyice sıkıştı. Bu durumda sezon öncesi gardınızı almanız için "tüyo" vermek de Yakından Kumanda'ya düştü. İşte dizilerin yarış atları gibi "starting box"a girdikleri şu günlerde son tahminler:

FAVORİLER
Fesupanallah müthiş oyuncu kadrosu ile atv'nin en güçlü silahlarından biri. İki dönem dizisi Kara Yılan ve Elveda Rumeli de zirveyi zorlayacağa benziyor. Kanal D'nin Bıçak Sırtı dizisi muhteşem kadrosuyla büyük bir beklenti doğurdu. Eğer günü ve saati iyi seçilirse büyük fark yaratır. Menekşe ile Halil de sezonun umut vaat eden yapımlarından. Star'ın bu yılki en büyük kozu ise Seda Sayan ile Tamer Karadağlı'nın magazin rüzgarını arkasına alacak olan Fedai... Show TV'de Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca'nın "sert" dizisi; Kuzey Rüzgarı ile beraber, Fikrimin İnce Gülü ve Dudaktan Kalbe'nin reyting şansları yüksek.

PLASELER
atv'nin Kanun Namına dizisi, Ahmet Ümit'in kıvrak kalemi ve Altan Erkekli'nin oyunculuğuyla potaya girebilir. Kanal D ise Sessiz Fırtına'da özellikle Erkan Petekkaya ve Arzum Onan'ın etkileyici ekran yüzlerine güveniyor. Tomris Giritlioğlu'nun imzasını taşıyan Asi de yabana atılmamalı. Star'da Davut Güloğlu ve Ebru Akel'in ilginç bir çift oluşturduğu Tatlı İntikam zirveye göz diken yapımlardan. Osman Sınav'ın iddialı dizisi Pusat, kanalın sabırla arkasında durması halinde iyi reyting alacağa benziyor. Fatma Girik ve Emrah'lı "Oğlum İçin", yayınlandığı gün ilk üçe girerse sürpriz olmaz.

SÜRPRİZLER
atv'nin iki dizisi; Sessiz Gemiler ve Ertelenmiş Hayatlar sürpriz yapacak gibi. Özellikle Ertelenmiş Hayatlar'ın ilk bölümü izleyenleri şaşırtacak cinsten. Yapımcısı Mukadder Kızılca ve senaristi Sevda Fırat Ak'ın anlattıklarını dinleyince fantastik dizi Tılsım Adası ile ilgili beklentilerim de arttı. Kanal D'nin Annem dizisi de sessiz ve derinden gidenlerden. Star'ın dizileri Sır Gibi ve Kars'ta çekilen Leylan doğru gün ve doğru saati buldukları taktirde cazibe merkezi haline gelebilir. Ekmek Teknesi senaristlerinin kaleminden çıkan Eşref Saati de Yetkin Dikinciler, Yavuz Bingöl ve Dolunay Soysert'li kadrosuyla Show TV'ye önemli reyting puanları getirebilir. TRT'nin "cicileri" Gençlik Başımda Duman ve Sardunya Sokak da kanalın kumandalarda giderek kaybolmaya yüz tutan yerini geriye getirebilir. Bunlar yeni diziler. Üstüne bir de Sıla, Selena, Hatırla Sevgili, Avrupa Yakası, Yersiz Yurtsuz (atv), Yaprak Dökümü, Elveda Derken, Binbir Gece, Arka Sokaklar (Kanal D) Köprü, Acemi Cadı, İki Aile, Benden Baba Olmaz (Star TV), Kurtlar Vadisi Pusu, Doktorlar, Ezo Gelin ve Hepsi 1 (Show TV), Yağmurdan Sonra, Yeşeren Düşler, Büyük Buluşma, Sırlar Dünyası (STV) Zeynep ve Kezban Yenge'yi de (Kanal 7) ekleyin... Buyurun size dizi enflasyonu... Haydi çıkın bakalım işin içinden, çıkabiliyorsanız!.. NOT: Devlet, vatandaşın cebindeki paraya iyice gözünü dikti. Milli Piyango, Sayısal Loto, Şans Topu, At Yarışı, İddaa derken şimdi de Perşembe Lotosu çıktı. Oldu olacak dizilerin reyting puanlarını tahmin etmeye yönelik bir oyun icat edin de tam olsun!..