kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlam: Taraftarımızın desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ne kalacağımıza inanıyorum

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, FC Zürih ile oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında, ilk maçtaki avantajlı skoru unutup, normal oyun anlayışlarını sahaya yansıtacaklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yarın Türk futbolu ve siyah-beyazlı camia açısından çok önemli bir maç yapacaklarını ifade ederek,

''Futbolda garanti yok. Her zaman her şey olabiliyor. İlk maçın avantajını hiç düşünmeden, normal oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız. İlk maçtaki skoru göz önüne almayacağız. Taraftarımıza mutlu olacağı zevk alacağı bir maç izletmek istiyoruz'' diye konuştu.

TARAFTARIMIZIN DA DESTEĞİYLE

Sağlam, 90 dakika mücadele eden, maçı sonuna kadar bırakmayan, skor ne olursa olsun telaşlanmayan bir takım olduklarını ifade ederek, ''Yarın bizim bu anlayışımıza taraftarımızın da destek vereceğini umuyorum. İnönü Stadı'nın büyülü atmosferinde taraftarımızın da desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz'' dedi.

Zürih takımını iyi tanıdıklarını dile getiren Sağlam, ''İlk maçtaki 1-1'lik skor kağıt üzerinde bizim için avantaj, ama futbolun ne kadar sürprizlere açık bir oyun olduğunu hem kendi lehimize hem de kendi aleyhimize yaşadık. Bir takımın başına sezon boyunca bir kez, belki iki kez gelecek şeyler yaşadık. Zürih'te son saniyede gol yedik, Gaziantep'te son saniye golü ile kazandık'' şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN KARİYERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MAÇ

Ertuğrul Sağlam, yarınki maçın kadrolarındaki tüm oyuncuların kariyerleri için önemli olduğunu ifade etti.

Herkesin neler kazanabileceğini idrak etmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, ''Biz, bunun olumsuz bir yönde futbolcularımıza yansımasını engelliyoruz. 16 yaşındaki Batuhan'dan, 34 yaşındaki Rüştü'ye kadar hepsi çok olgun olduğu için, herhangi bir sürprize yol açmayacaklarına da inanıyorum'' diye konuştu.

KORAY VE HIGUAIN DIŞINDA EKSİK YOK

Ertuğrul Sağlam, takımda sarı kart cezalısı Koray ve prosedür gereği oynayamayacak olan yeni transfer Higuain dışında eksiklerinin olmadığını söyledi.

Mehmet Yozgatlı'nın oynayabilecek düzeyde olduğunu kaydeden Sağlam, ''Bobo'nun durumu da iyi. Akşamki antrenmanda durumu tam netlik kazanacak. İbrahim Toraman ve Tello'nun da hafif sakatlıkları vardı, ama iyiler. Koray ve Higuain dışında tam takımla sahaya çıkacağız'' dedi.

BOBO, TAKIMDA KALACAK

Ertuğrul Sağlam, hakkında başka takımlara transfer olacağı yönünde haberler çıkan Bobo için de ''Bobo'yla ilgili haberlerin hepsi asılsızdır. Bobo bizim için çok önemli ve kesinlikle bu sezon takımdan ayrılmayacak. Kendisi de çok mutlu. O nedenle mukavelesini uzattı. Bobo takımda kalacak'' diye konuştu.

Bobo'ya iyi teklifler olduğu ve sezon sonunda gidip gitmeyeceği sorusuna ise Sağlam, ''Sezon sonunda Beşiktaş kulübünün menfaatine şeyler olursa, oturur değerlendiririz, ama bu sezon kesinlikle bizimle olacak'' diye yanıt verdi.

Bir gazetecinin, ''Bobo'nun satılıp, Vicente Del Bosque'nin tazminatının ödeneceği, yerine de Higuain'in oynayacağı söyleniyor'' değerlendirmesini yapması üzerine Sağlam, ''Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum, ama ben hep şunu söylüyorum. Beşiktaş'ın menfaatlerine her zaman uyarım. Ama bu sezon büyük hedeflerimiz var. Bobo gibi değerli oyunculara ihtiyacımız olacak'' dedi.

KALECİ KONUSUNDA ŞANSLIYIZ


Bir İsviçreli gazetecinin yarın kalede Rüştü'ye mi Hakan'a mı şans tanıyacağı sorusuna Sağlam, ''3 tane çok iyi kalecimiz var. Bu bir antrenör için olumlu bir durum. Kalede bir sıkıntımızın olmadığını bilmek bizi rahatlatıyor. Torbanın içine 3 kaleciyi atıp, birini çekip oynatabiliriz. Genel durumlarını da gözlemleyip karar veriyoruz. Bu konuda şanslıyız'' yanıtını verdi.

DİATTA KONUSU


Senegalli futbolcu Diatta'nın daha ne kadar yedek kulübesinde kalacağının sorulması üzerine de Sağlam, şöyle yanıt verdi:

''Her alınan yabancı oyuncu oynayacak diye bir şart yok. Kimin katkı göstereceğini biz biliyoruz. Diatta bizim için çok önemli bir oyuncu. Hala Senegal milli takımında oynuyor. Uygun gördüğümüz zaman onu da oynatacağız. Alınan her oyuncunun hemen takımda oynaması diye garantisi yok. Yarın 5 yabancıyla, 2 gün sonra 3 yabancıyla sahaya çıkarız. Kimden daha fazla verim alacaksak onu oynatırız. Ayrıca şu unutulmamalı, defansımızda oynayan 4 oyuncumuz da milli takımda forma giyen oyuncular.''

İsviçreli bir gazetecinin ''Zürih'te misafirperverlik nasıldı?'' sorusu üzerine Sağlam, ''Çok iyiydi. Sahaya atılan birkaç şeyin çok büyütülmemesini orada da söylemiştim. Zürih'te bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Daha iyisini burada İsviçrelilere göstereceğiz. Onları buradan mutlu bir şekilde göndereceğiz, Ama bunu derken saha içindeki skoru kastetmiyorum'' dedi.

Bir soru üzerine, kadrolarındaki tüm oyunculara şans verdiğini belirten Sağlam, ''İyi kullananlar devam ediyor. Şansızlık yaşayanlar da bir sonraki şansı bekliyor. Daha çok maç oynayacağız ve tüm futbolcular şans bulacak. Kadromuzda bulunan tüm oyuncuların bu anlayışla antrenmanlarına devam etmesini istiyorum'' dedi.

Gol yollarında sıkıntı yaşadıklarının bunu da Zürih maçı için sıkıntı yaratıp yaratmayacağının sorulması üzerine Sağlam, ''Geçmişteki maçlara baktığımızda böyle bir düşünce içine girilmesi normal. Ama girilen pozisyonları da yabana atmamak lazım. Bu durumu tatsızlık olarak değerlendiriyorum. Bugüne kadar atılmayan gollerin, bundan sonra da atılmayacağı gibi bir kural yok. İleride çok daha iyi olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

DELGADO:HOCAMDAN ÖZÜR DİLEDİM


Matias Emilio Delgado ise Gaziantepspor maçı sonrası oyundan çıktıktan sonra yaptığı hareketle ilgili soru üzerine, şöyle konuştu:

''Birçok oyuncu sahanın içinde benim de hissettiğim şeyleri hisseder. Bunlar kazanma hırsından kaynaklanan bir şeydir. Ben sahaya kazanma hırsıyla çıkıyorum. Dünyanın her tarafında bütün oyuncular, oyundan çıkarıldığında haksız da olsa kızarlar. Bana yakışmayan bir hareket yaptım. Hocamdan özür diledim. Bir daha böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Hocam da kabul etti. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Bu olayı çok büyütmemek gerekiyor.''

RÖVANŞ OLARAK GÖRÜYOR MU?

İsviçreli gazetecilerin İsviçre'de oynarken, Zürih'in eski takımı Basel'den şampiyonluğu aldığını hatırlatmaları ve yarınki maçı bir rövanş olarak görüp görmediğini sormaları üzerine, ''Ben bunun zevkli bir rövanş olacağını düşünüyorum. Futbol açısından bir rövanş. O zaman kendimizi kötü hissetmiştik, ama futbolun içinde böyle şeyler var'' dedi. Delgado, ilk maçta gol attığının hatırlatılması ve yarın da atacağının sorulması üzerine ''Umarım atarım'' derken, Ertuğrul Sağlam da espri yaparak, ''Durun daha kadroyu belirlemedim'' dedi.

İSVİÇRELİ GAZETECİLERİN İLGİSİ

Ertuğrul Sağlam'ın basın toplantısına İsviçreli gazeteciler de büyük ilgi gösterdi.

Çok sayıda İsviçreli gazeteci, basın toplantısını izleyip, Sağlam ve Delgado'ya sorular sordu.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00