kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feldkamp Fener'i uçurur

Levent Tüzemen: Bu sistemle Lincoln bile Fenerbahçe'de iş yapamaz. Feldkamp'ı sarılacivertlilerin başına geçirin; o kadroyu uçurur..
Ligin 3. haftasını geride bıraktık. 3 Büyükler haftayı kayıpsız atlatırken hafta içindeki Avrupa sınavları öncesi yazarlarımız takımların durumlarını Serbest Kürsü'de masaya yatırdı.
* Editör: Roberto Carlos ve Lincoln'ün mükemmel gollerini izlediğimiz bir haftada Türk futbolu açısından toplam kalite anlamında olmasa da bireysel kalite olarak belli bir yükselme olduğunu kabul edebilir miyiz?
* Gürcan Bilgiç: Geçen sezona göre daha kaliteli bir lig yaşıyoruz. Takımlar sıradanlaşmaktan uzaklaşıyorlar. Keyif veren futbolcu sayısında artış var. Büyüklerin futbol kalitesi iyileşiyor. Küçükler mücadele etmeyi öğrendi, kolay pes etmiyorlar. Sonunda maça gidenler seyredecek güzel şeyler bulmaya başladılar.

KALİTESİZ TAKIM ÇOK FAZLA

* Levent Tüzemen: Ligin keyif verdiğine inanmıyorum. Ne demek istediğimi anlamak için Premier Lig'i izleyin. 'Takımlar hazır değil' diye bir şey olamaz. Türkiye'de futbol keyfini Brezilyalılar'ın keyfi yerindeyse yaşayabiliyoruz. Bize Alex, Lincoln, Carlos gibi oyuncular zevk veriyor ama haftaiçi Milli Takım, Romanya'da tel tel dökülüyor. Ligde çok kalitesiz takım var. Bir tek Bursa'yı ve Türk yıldız Yusuf'u izlerken keyif alıyoruz. Ligimizde kalite yükseliyor demek bence hayalcilik olur.
* Kazım Kanat: Seyirci; tribünlerden ve ekranlardan kaçtı. Kimse maç bile izlemiyor. Çünkü Türkiye'de futbol diye bir oyun yok. Fenerbahçe'de Roberto Carlos, Galatasaray'da Lincoln, Beşiktaş'ta ise biraz Bobo. Üçü de Brezilyalı. Tüzemen'in dediği doğru. İngiliz ve Alman ekolünden sonra Türkiye'nin kendi ekolüne uymayan Brezilya futboluna dönüşünün hezimetini Romanya'da yaşadık.
* Ahmet Çakar: Kazım Abi ve Levent'in görüşlerine hiç katılmıyorum. Milli Takım olarak grubumuzun en büyük favorisiyiz. İki takımımız Şampiyonlar Ligi'nin eşiğinde. Galatasaray, UEFA'da ilerleyecek. Dört Büyük'ü uzun zamandır ilk kez bu kadar yakın görüyorum. 4 takımın birbirinden fazla uzaklaşacağını düşünmüyorum. Ama Dört Büyük ile geri kalan 14 takım arasında uçurum olacaktır.

EN UYUMLU TAKIM G.SARAY


Yıldızlarla takım uyumu yakalayan tek ekip Galatasaray. Fenerbahçe yıldızları ile, Beşiktaş takım oyunu ile Galatasaray ise her iki yönüyle oynuyor. Trabzon geçen yıllardan biraz daha parlamış gibi. Kaliteden ne anladığınız farklı bir şey. Dünyanın sayılı liglerinden birine sahip İtalya'da da çok sıkıcı maçlar çıkar.
* Editör:
Sayın Tüzemen, Ahmet Çakar uyumu en iyi Galatasaray'ın sağladığını söyledi. Galatasaray'ın Alex kadar defansif katkısı olan Lincoln; Edu ve Lugano'dan çok farklı olmayan Servet gibi oyuncular var. Aradaki fark Feldkamp mı?
* L.T: Evet. Alex'i idare edecek oyuncular Fenerbahçe'de yokken Galatasaray'da var. Galatasaray 4 sene şampiyon olduğunda çok koşan bir takımdı ve Hagi bunun rahatlığıyla hareket ediyordu. Lincoln'ü Fenerbahçe'ye verseniz Alex'ten daha çok eleştirilir ve daha kötü duruma düşer.
* Editör:
Galatasaray; Hakan, Ümit, Lincoln ve Arda gibi 4 savunma yapmayan oyuncusu ile oynayabiliyor. Buna rağmen Tüzemen diğer dinamoların takımı taşıdığını söyledi. Fenerbahçe ise iki ön libero ve tek forvetle Alex'i taşıyamıyor. Kazım Abi, bunu nasıl açıklayacaksınız?
* K.K: Ayhan hayatının en iyi performansını gösteriyor. Arda bile inanılmaz koştu, Sabri deseniz öyle. Lincoln bu yüzden rahatladı. Alex niye koşmuyor çok merak ediyorum. Bu kadar adam koşarken sen niye koşmuyorsun? Tuncay bir maçta 19 km koşuyordu. Alex'in önünü arkasını her yerini topluyordu.
* Editör: Sayın Tüzemen; Lincoln, Fenerbahçe'de başarısız olur dediniz. O halde Alex, Galatasaray'da başarılı olur mu?
* L.T: Olur.

YILDIRIM TAKIMLA İLGİLENMELİ

* Editör: Demek ki olay sistemde.
* L.T: Evet. Ben Fenerbahçe'nin izlemeye doyum olmayan bir takım olabileceğini düşünüyorum. Ama Zico bunu maalesef göremiyor. Feldkamp'ı Fenerbahçe'nin başına geçir; bu kadro ile onları uçurur.
* A.Ç:
Aynı fikirde değilim. Bugün futbolda hücum pres yapmayan, topu kovalamayan oyuncuların yoksa başarılı olamazsınız. Galatasaray'ın avantajları var. Diğer takımların yapmadıklarını yapıyorlar.
* Editör: Gürcan Bilgiç, bundan sonra Fenerbahçe' de neler olur?
* G.B: Zico takımdaki rotasyonu yapmak zorunda. Eğer yapmazsa Fenerbahçe'nin deplasmanda maç kazanması çok zor olur. Bugünün futbolunda yıldızlar kadar koşan adamlara da ihtiyaç var. Fenerbahçe'yi herkesin beklediği noktaya getirecek takımda Tümer, Alex ve Deivid bir arada olamaz. Eğer bu takımın yakasına yapışan Brezilya kapitülasyonlarına son verilmezse bundan sonra fatura yönetime çıkmaya başlar. Aziz Yıldırım da bunun farkında. Hala "Yönetim bu takım senin eserin" diyenleri susturmak için uğraşıyor. Fenerbahçe Başkanı tribünlerden önce sahadaki takımı iyi hale getirmeli.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00