kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Çöl yolcuları

TAYYİP Erdoğan, Çankaya'yı kastederek "Son kale de düşüyor" diye endişe edenleri eleştirdi. Bu konuda en veciz (!) cümleyi, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç sarf etmişti: "Parlamentodaki siyasi çoğunluk, yalnızca siyasi iktidarı değil, devlet iktidarını da ele geçirmeye çalışıyor."
Üç beş kelime oyunu ile muhalefet yapan ve yüreklere "rejim tehlikede" korkusunu aşılayanların önde gelen temsilcilerinden biri de gazeteci Bekir Coşkun. Baktım, bir okurum, Coşkun'un 9 Mayıs 2006 tarihli yazısını epostama göndermiş. Makalenin adı "Çöl yolcuları"...
Meğer Bekir kardeşimiz, AK Parti'yi toptan deve sırtında Suudi Arabistan'a postalamış. "Başbakan bana 'Ya sev ya terk et' dedi" diye yakınırken meğer beyefendi, Bülent Arınç'ın "laikliğin anlamı üzerinde mutabakat yok" sözünden yola çıkarak, vurmuş "dinci" damgasını topuna, hepsini Türkiye'den yolcu etmiş.
Gelin birlikte hafızalarımızı tazeleyelim:
"Bence bu arkadaşlar develere binip 'İslâm' a uygun laik anayasa yapılır' diye hep birlikte Arabistan çölüne açılabilirler. Öndeki devede fikir babası olarak Bülent Arınç olmalı. Elbette Başbakan ve diğerleri de... İktidarın adamlarının hedefi; anayasanın laik kimliği. Bu bir rejim kavgasıdır... Yalaka ve dönek kesime de biraz görev düşüyor... 'Laiklik' gibi cumhuriyetin en temel ilkesini beğenmeyip İslam' a göre değiştirmek isteyen zihniyet, şu anda Türkiye'yi yönetiyor ve önümüzdeki sene önlerindeki tek engel Cumhurbaşkanlığı'nı da ele geçirmeleri kaçınılmaz gözüküyor... "

"Laiklik tartışılsın" dedi diye insanlara hakaret edip, "Sizin yaşayacağınız yer ancak Suudi Arabistan'dır" denir mi? Bekir Coşkun der. Çünkü, kendisi gibi düşünmeyen "ya yalaka, ya haindir." Oysa Türkiye'de laiklik uygulamaları konusunda derin fikir ayrılıkları mevcut. Mutabakat arayışı, ne zamandan beri "İslâm'a uygun laiklik" diye tanımlanıyor?
İşte şimdi, deve sırtında Arabistan'a göndermek istediği insanlar, bir ilim heyetinin önderliğinde sivil ve daha özgürlükçü bir anayasa hazırlıyor.
Buna ne buyrulur...