kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Cumhurbaşkanı Sezer'e tebrikler

Bugünlerde moda Cumhurbaşkanı ile ilgili yazmak. Bekir Coşkun, Abdullah Gül için "Benim Cumhurbaşkanım değil" yazınca olay oldu. Büyük bir tartışma başladı. Geçenlerde Sabah Yazarı Emre Aköz de, "Sezer de benim Cumhurbaşkanım olmadı" diye yazdı. Makamına saygı duyduğunu ancak, "Halkına karşı sevgi, ilgi, anlayış göstermediğini düşündüğüm bir insanı nasıl seveyim?" diye sordu.
Bu tartışmalara bir yenisini eklemeye çalışmıyorum. Ama ben Ahmet Necdet Sezer'i trafikte yaptıkları için seviyor ve tebrik ediyorum. Çünkü Sezer, trafikte Türkiye Cumhuriyeti'nin tepesindeki birisi gibi değil, herhangi bir insan gibi davrandı. Trafikte herkesin eşit olduğunu gösterdi. Kırmızı ışıkta durdu, trafik işaretlerine uydu. Trafikte, kimsenin ayrıcalıklı olmadığı kanıtladı. Daha önce alışık olmadığımız bir görüntü sergiledi. Haberlerde izledim Genelkurmay Başkanı ile başbakana yaptığı veda ziyareti sırasında bile, kırmızı ışıkta durdu. Hatta yaya geçidinde bekleyen bir yayaya yol verdi.
Unutmayın binlerce insanımızı kazalarda kaybediyoruz. Bu yüzden trafik kazaları, Türkiye'nin bir gerçeği olmaktan kurtarılmalı. Eğer Cumhurbaşkanı bile trafik kurallarına uyuyorsa, bu ülkede kimse kendini trafik kurallarından üstün saymamalı. Trafik kurallarını çiğnemeye cesaret edememeli. Bu yüzden Ahmet Necdet Sezer'i tebrik ediyorum. Bakalım yeni cumhurbaşkanı Abdullah Gül de trafikte örnek olacak mı?