kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağışlar Çarşamba'ya kadar devam edecek

Yeni Haber
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte yağışların çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Yıldırım, bugün öğleden önce Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışın, öğleden sonra İstanbul'un genelinde etkisini gösterdiğini söyledi.

Bu yağışta metre kareye düşen en yüksek yağış miktarının 34 kilogram ile Şile'de olduğunu belirten Yıldırım, bu miktarın Kartal'da 8, Beykoz'da 18 ve Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde 18 kilogram olarak ölçüldüğünü kaydetti.

''Yağışlar, çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edecek'' diyen Yıldırım, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yıldırım, hava sıcaklıklarının ise hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine indiğini, İstanbul'da dün 34-35 derece civarında olan hava sıcaklığının bugün 28 derece olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Mustafa Yıldırım, sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren tekrar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını kaydetti.

KARABÜK VE SAFRANBOLU'DA YARIN SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Karabük ve Safranbolu'da, yarın etkili sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, uydu ve radardan alınan verilere göre, Karabük ilinin kuzeyinde gelişen bulut kütlesinin, yarın saat 16.10-20.00 saatleri arasında, Karabük ve Safranbolu çevresinde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği belirtildi.

Oluşabilecek sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

(AA)