kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır

AKP ve MHP TBMM'de oda paylaşamıyor

Uğur BECERİKLİ ANKARA
TBMM'de MHP'ye verilen odalardan birini kullanan AKP'li Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, odadan çıkmayı kabul etmedi..
Meclis'e 5 yıl aradan sonra dönen MHP ile AKP arasında oda krizi yaşanıyor. 22 Temmuz seçimlerinde barajı aşarak Parlamento'ya giren MHP'ye, TBMM tarafından tahsis edilen odalarda sorun çıktı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye tahsis edilen odanın karşısında bulunan 3 oda MHP grubunun kullanması için verildi. Grup başkan vekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır bu odalara yerleşmek istediğinde ise en büyük odanın boş olmadığını gördüler. Odayı AKP'li Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy kullanıyordu. Aksoy, MHP'lilerin talebine karşın, kendisine geçen dönem tahsis edilen odadan çıkmadı. Bunun üzerine MHP'liler konuyu Meclis Başkanlığı'na taşıdı. 2002 seçimlerinde parlamentoya yalnızca AKP ve CHP girebilmişti. Sonradan Anavatan'ın da grup oluşturmasına rağmen, 2 partili Meclis oluşumu nedeniyle normalde partilerin kullanımına tahsis edilen birçok oda kalmış, bunlar komisyon başkanlarına oda verilmesi söz konusu olmadığı halde tahsisler yapılmıştı.

YARIN BOŞALTMALI
Kamu-Sen heyetini kabul ederken odanın küçüklüğünü dile getiren Şandır, "İnşallah odamız bize iade edilirse, rahatça oturabileceğiz" diyerek şikayetini dile getirdi. Şandır, Aksoy'un odayı yarın boşaltmasını istediklerini ve bunun gerçekleşeğini beklediğini söyledi. "Pazartesi çıkacak, çıkmazsa bakacağız" diyen Şandır, şunları söyledi: "Odayı boşaltacak, bunun başka yolu yok. Orası bize tahsis edilmiş bir bir yer. Teslim etmek durumunda. Zorlamayla olmaz. Sayın Aksoy çıkmamakta inat ediyor. Zannediyorum pazartesi günü (yarın) odayı bize teslim edecektir. Aksi takdirde Sayın TBMM Başkanı'nın da gereğini yapacağını umuyoruz."