kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

'Gül'ün cumhurbaşkanı olması bir çelişkidir'

AA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'de cumhuriyete meydan okumuş, bunun yanlış bulduğunu açıkça söylemiş bir insan, devletin zirvesinde yer almak üzeredir. Bu bir çelişkidir'' dedi.

'FARKLI ARAYIŞLAR VAR'
CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'in kızının nikâh törenine katılmak için geldiği Bursa'da Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Baykal, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, son seçimlerin kaygı yaratıcı ihtimalleri de ortaya koyan yeni bir dönemin işaretlerini verdiğini savundu. Baykal, şöyle konuştu: "Son dönemde farklı arayışların olduğunu görüyoruz. Bu arayış giderek su yüzüne yansıyor. Bu gelişmeler ışığında dışarıdan bakanlar, Türkiye'yi laik cumhuriyet değil, ılımlı bir İslam devleti olarak değerlendirmek gereğini duyuyorlar.'' Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşananların, din ve devlet işlerinin ayrıştırılması gerektiğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Baykal, şunları söyledi: "Türkiye'deki sistemin sorgulanması son derece önemli sonuçlar doğurur. Bu çerçevede bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşanıyor. Gül, 'Laikliğin, hatta cumhuriyetin sonu gelmiştir' diyerek, cumhuriyetimizin temel ilkelerini reddeden bir anlayışı ortaya koymuştur. Bu düşünceleri söyleyen insan, bir düşünür, yazar olabilir ama bu sözleri söyleyen insan, bir özeleştiri yapmadan, cumhurbaşkanı olamaz. Cumhuriyete meydan okumuş, bir insan, devletin zirvesinde yer almak üzeredir. Bu bir çelişkidir. Demokrasilerde böyle şey olmaz.

'TASLAK KAVGA ÇIKARIR'
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Daha sivil bir anayasa yapalım' diye iddialı bir çıkışı 'Atatürk'ten rövanş alalım' anlayışına indirgerseniz buradan kavga çıkar" dedi.