kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Yeni Haber
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzun Geçit mevkiinde terör örgütü PKK üyeleri ile girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı ve Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi'nin cenaze törenlerinde göz yaşları sel oldu.

Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi. 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde tekbir getiren vatandaşlar PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin cenazesinin baba evine getirilmesi sırasında 4 ay sonra anne olacak olan eşi Gül Damburacı soğukkanlılığını muhafaze ederken, anne Fadime Damburacı ise fenalık geçirdi.

Şehit Uzman Çavuş Damburacı'nın Mut Devlet Hastanesi'nden alınan cenazesi ambulansla Güllük Mahallesi'nde oturan baba Mehmet Damburacı'nın evine getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu vatandaşlar tarafından Türk bayrakları karşılandı. Eşi Gül Damburacı, kız kardeşi Hediye Ahraz, anne Fadime ve baba Mehmet Damburacı uzun uzun şehidin tabutuna sarılarak öptü.

Annesine seslenen kız kardeşi Hediye Ahraz, "Üzülme anneciğim. Senin oğlun ölmedi şehit oldu. Ağlama sen bundan gurur duymalısın" diye feryat etti.

Eşi Gül Damburacı ise şehidin Şırnak'tan getirilmesi sırasından herkesin ayağa kalkarak saygı gösterisinde bulunduğunu kaydetti.
Daha sonra baba evinden alınan şehidin cenazesi ambulansa kondu vatandaşlar ise ambulansın arkasından Laal Paşa Camii'ne kadar 2 kilometre yürüdü.

Laal Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenerel Cengiz Akın, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçevik, Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan, Ak Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, MHP Mersin Milletvili Kadir Ural, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Daha sonra askerlerin omzunda bir süre taşınan şehidin tabutu Mut Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ALİ ÇİFTÇİ'NİN İKİ AYLIK EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi'nin cenazesi, memleketi Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Ali Çiftçi'nin Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü Gasilhanesinden alınan cenazesi, tören için Yavuzeli ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Cenaze törenine, şehidin eşi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu, Ali Mazıcıoğlu, Mehmet Şimşek, Özlem Müftüoğlu, askeri ve idari erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Piyade Kurmay Binbaşı Nurullah Bozkaya, cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törende, Ali Çiftçi'nin ettiği yemine sadık kalarak ülkesi ve milleti için canını seve seve verdiğini, rütbelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi.

Bozkaya, ''Türk vatanının varlığını, birlik ve beraberliğini hedef alan iç ve dış kaynaklardan destek gören insanlık dışı eşkıya ile gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunan eşkıya yardakçılarınca iyi bilinmelidir ki bu vatan toprakları üzerinde yalnızca Türkiye Cumhuriyeti var olacak ve ay yıldızlı bayrak dalgalanacak'' diye konuştu. Şehit uzman çavuşla 2 ay önce hayatını birleştiren Elif Çiftçi, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin tabutunun başında fenalık geçiren Elif Çiftçi'yi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Bir süre elinde taşıdığı Türk bayrağını daha sonra boynuna asan ve Türk bayrağını sallayarak oğlunun tabutunun başında fotoğraf çektiren baba Arif Çiftçi, ''Acımız büyük, vatan sağ olsun'' dedi.

Törenin ardından bir süre eller üzerinde taşınan Ali Çiftçi'nin cenazesi daha sonra cenaze arabasına konularak ilçe mezarlığına götürüldü ve toprağa verildi.

Kırklareli'nden 10 gün önce Şırnak'a tayini çıkan şehit uzman çavuşun tabutunun ardından yürüyen ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Bu arada, Gaziantep'teki bütün camilerde şehit uzman çavuş Ali Çiftçi için sala verildi. Salada, vatandaşlar cenaze törenine davet edildi.

(AJANSLAR)