kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyada Çankaya yorumları

Yeni Haber
Türkiye'deki Cumhurbaşkanı seçimlerini dünya da yakından izliyor. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turuna olduğu kadar ikinci turuna da geniş yer veren uluslararası basın kuruluşları, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçilmek için gelecek haftayı beklemesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

EURONEWS: "GÜL GELECEK HAFTAYA KADAR BEKLEMELİ"

Euronews kanalı, ikinci turda da üçte iki çoğunluğu sağlayamayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmek için gelecek haftayı beklemesi gerektiğini kaydetti. Haberde, üçüncü turda salt çoğunluğun sağlanmasının yeterli olduğu hatırlatıldı.

BBC: "ORDU İZLİYOR"

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da bir sonuç çıkmadığını yazdı. Gül'ün üçüncü turda seçilmesinin beklendiği kaydedilen haberde, Gül'ün adaylığının son derece tartışma yarattığına dikkat çekildi. Haberde, ordunun gelişmeleri izlediği de ifade edildi.

VOA: "GÜL YETERLİ ÇOĞUNLUĞU ALAMADI"

Amerika'nın Sesi radyosu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ikinci turda da Cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli oyu alamadığını vurguladı. Haberde, Türkiye'deki laiklerin dindar bir Müslüman olan Gül'ün laik prensiplere zarar vereceğinden korktuğu Gül'ün ise laikliği koruyacağı mesajı verdiği belirtildi.

GUARDIAN: "TÜRK MECLİSİ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE KİLİTLENDİ"

Guardian gazetesi, Abdullah Gül'ün ikinci kez üçte iki çoğunluğu sağlamakta başarısız olduğunu ancak üçüncü turda Cumhurbaşkanı seçilmesinin beklendiğini yazdı. Haberde, Gül'ün saygı duyulan bir diplomat olduğu ifade edildi.

NYT: "GÜL'ÜN GELECEK HAFTA SEÇİLMESİ BEKLENİYOR"

New York Times gazetesi, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ikinci turda da seçilemediği ancak salt çoğunluğun aranacağı üçüncü turda Cumhurbaşkanı olmasının beklendiğini yazdı.

FT: "GÜL BEKLEMEDE"

Financial Times gazetesi de Dışişleri Bakanı Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmek için beklemede olduğu değerlendirmesinde bulundu. Haberde, Hayrünnisa Gül'ün Türkiye'deki türbanlı ilk Cumhurbaşkanı eşi olacağına dikkat çekildi.

(ANKA)