kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de başkan adayları "Chat" yapacak

Yeni Haber
Amerika'da internetin 2008 Başkanlık seçiminde oynadığı rol her geçen gün artıyor. YouTube paylaşım sitesinde milyonlarca seyirciye ulaşan videolar ve internet-TV işbirliğiyle yapılan açık oturumlardan sonra, başkan adayları seçmenleriyle "chat" yapacaklar. MySpace adlı sosyal iletişim ağı sitesi ile MTV televizyonun ortak organizasyonunda, başkan adayları seçmenleriyle "sanal diyalog" toplantılarında bir araya gelecek.
Açıklama, YouTube ve CNN işbirliğiyle yapaılan ve oldukça ses getiren Demokrat Parti açık oturumundan bir ay sonra geldi.

Öte yandan Google da, yine CNN televizyonu işbirliğiyle Kasım ayında yapılmak üzere bir açıkoturum hazırlıyor. MySpace ve MTV tarafından organize edilecek programda her aday, yaklaşık 1 saat boyunca internette seçmenlerin sorularını cevaplandıracak. Başkan adayının, seyircilerin de bulunduğu bir salonda katılacağı program video aracılığıyla canlı olarak da yayınlanırken, seçmenler e-posta aracılığıyla soru soracak.

Programların, Eylül-Aralık ayları arasında ülkenin değişik üniversitelerinin kampüslerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Şu ana kadar programlara katılacaklarını teyit eden adaylar şunlar: Senatör Sam Brownback, Senatör Hillary Clinton, Senatör Christopher Dodd, eski Senatör John Edwards, eski New York City Belediye Başkanı Rudy Giuliani, Temsilciler Meclisi üyesi Duncan Hunter, Temsilciler Meclisi üyesi John McCain, Senatör Barack Obama, Temsilciler Meclisi üyesi Ron Paul, New Mexico Valisi Bill Richardson ve eski Massachusetts Valisi Mitt Romney.