kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

O bir vaka çözme uzmanı

KONYA Adli Tıp Kurumu Şube Müdürü Şerafettin Demirci, kurumun başarılı uzmanlarından biri. Bugüne kadar yaptığı otopsiler ile pek çok olayı aydınlattı. İşte bunlar arasında en dikkat çeken örnek olaylar:

Katil babanın tırnağı
2005'TE daha önceden intihar girişiminde bulunmuş 18 yaşındaki esrar bağımlısı genç kız, ailesiyle yaşadığı evde ölü bulunmuştu. Adli tıp uzmanının incelemesinde bulgular daha çok havasızlıktan ölümün olabileceği intibası uyandırdı. Ölmeden önce mücadele ettiği ve katilin deri hücrelerinin tırnaklar arasında kalmış olabileceği düşüncesiyle maktülün tırnakları alındı. Babasının epitel hücreleri tespit edildi. Daha sonradan baba, kızıyla girmiş olduğu tartışma neticesinde ağız ve burnunu tıkayarak kızını öldürdüğünü itiraf etti.

Torununu vuran dede
2007 ilkbaharıydı. Yayla evinde dedesiyle yaşayan 12 yaşındaki çocuk, av tüfeğiyle vurulmuştu. Dedesi, bir başka işle uğraştığı sırada tüfek sesini duyduğunu, odaya girdiğinde torununun cansız bedeniyle karşılaştığını ve oynadığı tüfeğin patlamasıyla öldüğünü iddia etmekteydi. Ancak cesette, adli tıp uzmanı tarafından yapılan incelemede, giriş yarası atışın 1.5 metre mesafeden yapılmış olduğunu göstermekteydi. Dedesi tekrar sorguya çekildiğinde, torununu aralarında çıkan tartışma sonucu vurarak öldürdüğünü söylemişti.

Kapıcının sır ölümü
Bir kapıcı, asansörde ölü olarak bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Yakınları ve apartman sakinleri olayın cinayet olduğunu iddia etmişlerdi. Otopside, göğüs ve karnın sıkışıp havasızlıktan öldüğü tespit edildi. Yapılan olay yeri incelemesinde, asansörün kapısının kırık olduğu, asansör kapısında simetrik ve kapıcının kullandığı çöp arabasının lastikleri ile uyumlu çizikler bulundu. Güvenlik kapısı bulunmayan asansörün kapısına takılan çöp bidonu tekerleklerinin kapıcıyı sıkıştırarak öldürdüğü kanaatine varıldı.

Dedektiflerin en ünlüsü Poirot
HERCULE Poirot, zekası, espri yeteneği, keskin gözlemciliği ve Avrupalı inceliği ile seçkinleşen Belçikalı bir dedektif. Cinayetleri "küçük gri hücreler" dediği beynini kullanarak çözmesi ve bu arada da İngiliz yüksek sınıfının özel yaşamının saklı yönlerini ortaya dökmesi ile tanınırdı. O ünlü yazar Agatha Christie'nin yarattığı ölümsüz bir tipti. Polisiye romanların bir kült haline gelmesi ve sevilmesinde büyük payı vardı. Bugün güvenlik güçleri gelişmiş teknolojinin nimetlerinden yararlanarak büyük işler yapıyor. Ancak Sherlock Holmes ve Poirot'un yeri bir başka.
Haberin fotoğrafları