kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yunanistan'da orman yangınları 41 can aldı

Yeni Haber
Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Areopoli ve Zaharo bölgeleri ile yakınlarında dün çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, geneli dağlık olan yangın alanından kaçmaya çalışan bir aracın itfaiye aracıyla çarpıştığını ve devrilen araçtaki 10 kişinin olay yerinden uzaklaşamayarak yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini duyurdu.

İtfaiyenin girmeyi başardığı köylerde mahsur kalan insanların gruplar halindeki cesetlerine rastlandığını kaydeden basın-yayın organları, bunların büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğunu belirtti.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeydoğusundaki İmitos dağında çıkan yangının, yerleşim yerlerine ulaştığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, Atina'nın Papagu semtine ulaşan alevlerin 2 binayı sardığını, can kaybına yol açmayan yargının kontrol altına alınması çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Yangın alanında sabotajda kullanıldığı sanılan ev yapımı patlayıcı madde parçalarına rastlandığını belirten basın-yayın organları, İmitos'un beş değişik yerinde birkaç dakika arayla çıkan yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde dağdaki bir manastırın boşaltıldığı, başkent Atina ile uluslararası havalimanı arasındaki ana karayolunun ulaşıma kapatıldığı da açıklandı.

ÖLÜ SAYISININ YÜKSELMESİNDEN KORKULUYOR

Basın-yayın organları, onlarca kişinin halen kayıp olduğunu, bu çerçevede ölü sayısının daha da yükselmesinden endişe duyulduğunu kaydettiler. Yangınların söndürülmesi çalışmalarının devam ettiğini, ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangının büyük bölümünün henüz kontrol altına alınamadığını duyuran televizyonlar, yangınların yer yer 40 km'ye ulaşan cephelere yayıldığını ve sabotaj ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Televizyonlar, yaralanan onlarca kişinin hastanelere kaldırıldığını da kaydettiler.

Televizyonlar, Yunanistan genelinde son 48 saat içinde, çoğunluğu Mora yarımadasında olmak üzere 170 orman ve çalı yangını çıktığını da belirtti.

MAÇLAR İPTAL EDİLDİ

Yunanistan'da meydana gelen orman yangınlarında 41 kişinin ölmesi üzerine birinci futbol liginin ilk hafta maçları iptal edildi.

Yunanistan Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, onlarca Yunan vatandaşının hayatını kaybetmesinin yasını tutmak amacıyla böyle bir karar alındığı bildirildi.

(AA)