kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
ATİLLA DORSAY

Sinefiller İçin...

* Ratatuy'u yaratan Pixar şirketinin başında 2006 yılına dek Apple'ın sahibi Steve Jobs vardı. Toy Story, Finding Nemo ve Cars gibi başarılı yapımlara imza atan Pixar'ı daha sonra Disney satın aldı. İlk başlarda Pixar, George Lucas'ın film şirketinin özel efektlerini hazırlayan bir ekipten oluşuyordu.

* Filme adını veren ratatuy, geleneksel bir Fransız yemeği. Kaynağını Fransa'nın Nice şehrinden alan ratatuy, bu yüzden "ratatouille Niçoise" ismiyle biliniyor. Fotoğrafa bakıp ağzı sulananlar için bir ratatuy tarifi veriyoruz: Patlıcanla kabağı iki ayrı süzgeçe koyun, süzgeçlere birer yemek kaşığı tuz ekleyin. Suyunu çekmesi için 30 dakika bekleyin. Kurutmak için kurutma kağıdı kullanın. İki yemek kaşığı yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Yarı saydam hale gelene dek, 15 dakika boyunca soğanı sote edin, sonra bir çanağa koyup kenara ayırın. İki yemek kaşığı yağı aynı tavaya koyun, ısıyı bir kademe artırın, altın rengine gelene dek 20 dakika boyunca patlıcanla sote edin. Patlıcanları kapalı büyük bir tencereye geçirin, soğanlar tepeye çıkana dek kaşıkla karıştırın. İki yemek kaşığı yağ ile kabağı tencereye koyun, altın rengi olana dek 10 dakika boyunca sote edin, sonra tencereye geçirip üzerlerini soğanlarla kaplayın. Tavaya bir yemek kaşığı yağ ve biber koyun, 15 dakika boyunca sote edin. Sonra tencereye geçirin, üzerini soğanlarla kaplayın. Bir yemek kaşığı yağı tavaya ekleyin, üzerine domates, sarımsak ve fesleğen koyun, domatesleri hafifçe ezin; 15 dakika boyunca pişirin. Sonra tencereye geçirin, geride kalan soğanları, maydanozu, kekiği ekleyin, damak tadınıza uygun oranda tuzla karabiber koyun. Bir buçuk saat boyunca kısık ateşte yavaşça kaynatın, arada hafifçe karıştırın. Daha çok baharat ekleyip 30 dakika daha pişirin. Parmaklarınızı yememeye çalışın!

* Eski Spice Girls üyesi Melanie C., Şeker Kız Candy filmine ismini veren Strangeloves şarkısı I Want Candy'i film için seslendirdi.

* Şeker Kız Candy 1 milyon sterline mal oldu ve İngiltere'de bir haftada 730 bin sterlin hasılat yaptı. Steve Jobs Melanie C.