kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP: Halaçoğlu'nun elindeki liste imha edilsin

Yeni Haber
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun elinde olduğunu söylediği "dönme" listesinin" imha edilmesini istedi.

Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği yazılı soru önergesi vererek TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Halaçoğlu'nun bölge ve köken ayrımı yaptığını ileri süren Özbolat, "Kürt ve Alevi yurttaşlarımızı dinler arasında kin ve düşmanlığı tahrik eden bir çalışması son günlerde basında yer almıştır. Bu çalışma hangi amaçla yapılmıştır? Böyle bir çalışma yapılmasını isteyen kişi ve kurumlar var mıdır? diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın söz konusu araştırmayı görüp görmediğini soran Durdu Özbolat, kökenleri sorgulanan ve fişlenen kişilerden görevlerinde ve konumlarında değişiklik yapılanlar olup olmadığının açıklanmasını istedi.

Başbakan Erdoğan'a "Sizin kökeniniz de sorgulanmış olabileceğini düşünüyor musunuz? diye soran Özbolat, söz konusu çalışmanın "tek tip insan yaratma" anlayışına hizmet ettiğini savundu. Özbolat, söz konusu listenin imha edilmesi ve Başbakan Erdoğan'ın Alevi, Kürt ve Ermeni vatandaşlardan özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

(ANKA)