kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Bir kâbus gördüm ki, sormayın!..

SICAĞIN üzerine bir de rutubet eklenmiş. Evdeki ekran nöbeti, zulme dönmüş. Damarlarımda dolaşan kan fokurdamak üzere... Gözlerimi açık tutmaya çalışıyorum ama nafile... Ekrandaki görüntüler flulaşıyor ve kendimi bir karabasanın kollarına teslim ediyorum... 4 adam bizim müzmin damat Caner'i FOX ekranlarında tokatlıyorlar. Ama ne tokatlamak... Kadına tokat atılan televizyon reklamı için 4 kanala ceza yağdıran RTÜK ne yapacak acaba? Şu hale bakın: Rüyamda bile televizyon yorumu yapıyorum. Görüntüler evrilip, çevrilip, yeniden yayınlanıyor. Şaaak, şuuuk, küüüt!.. İki saat içinde hiç izlemediysem 250 tokat seyrediyorum. Diğer kanallarda da magazin programları var. Kanal D'nin Dobra Dobra'sı ve Star'ın Zoom'u da FOX'un görüntülerini anında araklayıp, yayına veriyor. Oldu mu size 3 çarpı 250'den 750 tokat?.. FOX'un sunucusu Salih Keçeci isyanlarda. Ekrandan altyazı geçiyor: "Flaş... Flaş... Görüntülerimizi çalan rakip kanalları dava ediyoruz..."

AFRODİT SİNİR KÜPÜ
Bir ara Zoom'a takılıyorum. Onlar da Murat Kurşun'un Ceylan'a salladığı yumruğu 150 tekrarla ekrana dayıyorlar. Magazin programlarında kickboks gecesi!.. İçimden "Keşke bu haftaki magazin programlarını Orhan Ayhan ile Tarık Solak sunsa" diye geçiriyorum... Rüya bu ya, Dobra Dobra'da Banu Alkan, bizim Rahşan Gülşan'ın, "Hülya Avşar benim bir bacağım etmez demişsiniz. Benim kilom kaça mesela?" sorusuna alınıp, stüdyoyu terk etmeye kalkıyor. Müge Anlı ile Pakize Suda yalvar yakar oluyor. Pakize Hanım neredeyse Afrodit'in önüne yatacak, "Ölümü çiğnemeden şuradan şuraya gidemezsin" diye...

BU NASIL KINAMA?

Zoom'da Murat Kurşun canlı yayına çıkmış. "Ceylan beni çok tahrik etti, adeta herkesin içinde onu dövmemi istedi" diyor, sunucu da başını sallıyor. Ekranın üstünde "Kadına şiddeti kınıyoruz" yazıyor. Altta Ceylan'a indirilen yumruğun 152'nci tekrarı... Rüya işte, mantık aranır mı? Derken, Erol Köse-Ajlan Köse-Gülşen üçgenindeki "Boşanma belgesi sahte mi gerçek mi?" tartışması başlıyor. Belgeleri ekrana yaslıyorlar... Evrakta tahrifat yapılmış. Yok yeni gelen evrak sahiciymiş. Aslında 2 yıl önce boşanmışlar. Yok, yok o da aldatmacaymış. Aslında evliymişler, ama... Allahım, bir an önce uyanmak istiyorum ama kabus öyle bir çökmüş ki üzerime, sağımdan soluma bile dönemiyorum. Ardından Serdar Ortaç ile Hande Yener kapışması ekranı dolduruyor. Hande, şarkısıyla dalga geçen Serdar için "Kendisine bir Romeo bulup, rahatlasın" demiş. Serdar, çekik gözleriyle uçan tekme atmaya hazır: "Kavgada bile söylenmez, eğer bunu bir erkek söyleseydi..." filan diyor. Umarım bunun da sonu tokatlamaya kadar gitmez. Off, bu ne gerilimli bir kâbus?

AĞIZLARINA BİBER SÜRMELİ
Komedyenleri ekranda görünce bir an "Hah bari azıcık gülüp, kafa dağıtırım" diyorum ama ne mümkün? Ali Poyrazoğlu ile Levent Kırca bodoslama birbirlerine girmişler. Levent Kırca, Ali Poyrazoğlu'na "pornocu" diyor, Ali Ağabey'in yanıtı bip'lerden anlaşılmıyor. Yavuz Seçkin, "Onun miadı doldu artık" diye Hamdi Alkan'a yükleniyor. Alkan, "Yavuz bak teknen su alıyor, dikkat et" diye posta koyuyor. Belli ki kâbusumun içinde komedyenlerden de fayda yok. Rüya bu ya, Mehmet Aslantuğ "Dünya güzeli karısını Reina'da sarışın bir genç kızla aldatan hayırsız koca" diye anons ediliyor. Aslantuğ'un sırtındaki terler, "İçeride sarışın bir kadınla çok samimi bir şekilde dans etmişti, belli ki çok yorulmuş" diye yorumlanıyor. Yahu benim bildiğim Mehmet Aslantuğ- Arzum Onan çifti pamuklara sarılıp, kavanozda saklanacak kadar örnek bir birliktelik yaşıyorlar. Ya Rabbim, yine mi tedavülden kalktı aşk?.. Bu kâbustan bir an önce uyanmak istiyorum, ama bir türlü gözlerimi açamıyorum... Ne dediniz? Çarşamba gecesi sizde mi aynı kâbusu gördünüz? Nasıl yani?..