kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Habitat

Duvar kağıtlarının muhteşem dönüşü

10.08.2007
Bir dönem ev dekorasyonunun vazgeçilmez unsuru olan duvar kâğıdı, tekrar geri dönüyor. Bu kez sıra dışı renkleri ve desen alternatifleriyle dikkat çeken duvar kâğıtları, boyanıp silinebiliyor..
Dekorasyonda yepyeni bir dönem başladı. Son yılların en önemli trendleri arasında, özel tasarımlı kişiselleştirilebilir duvar kâğıtları yer alıyor. Duvarlarınızı ister sevdiklerinizin fotoğraflarıyla, ister çocuklarınızın resimleriyle, ister çok beğendiğiniz bir desenle, kısacası dilediğiniz şekilde donatabilirsiniz. Duvarların kusurlarını örtmenin ucuz yolu olmaktan çıkıp iç dekorasyonda kendine yeni bir dönem açan bu malzeme, İngiltere'de canlanan tasarım odaklı duvar kâğıdı akımıyla Amerika ve Avrupa'dan sonra Türkiye'de de rağbet görüyor. Örneğin Studio Nommo, kişilere ve mekânlara özel tasarımlar sunuyor. Türk ve yabancı tasarımcıların görev yaptığı stüdyoda, 75 farklı hazır desen istenen ölçülerde basılabiliyor. Siparişi www.studionommo.com adresinden verip bir ay içinde teslim alabiliyorsunuz. Koleksiyonunu bu ürün yelpazesinde zenginleştiren markalardan biri de Habitat. Firmanın tasarımcısı Tom Dixon'un son 100 yılın arşivlerini karıştırarak yeni fikirlerle sentezlediği duvar kâğıtları, ev dekorasyonu konusunda çalışan profesyonellerin ve tasarımcıların yaratıcı fikirleriyle birleşip yeniden hayata dönüyor. Duvarlarına farklı desenler uygulayarak, yaşadığı ortamı farklılaştırmak ve keyiflendirmek isteyenler için, çok geniş bir desen ve renk seçeneği sunuluyor. Farklı alanlarda, farklı atmosferler yaratarak evlere tarz kazandırmayı hedefleyen Habitat'ın duvar kâğıtlarında; soyut, figüratif, egzotik, etnik ve dekoratif pek çok seçenek yer alıyor.

YÜZDE 80 PAMUKLU
Riviera Maison mağazasında da farklı zevklere yönelik duvar kâğıtları bulabilirsiniz. Özellikle çalışma odaları için gazete sayfası baskılı olanlar ideal. Mutfaklar için çeşitli meyve ve yemek mönülerinin süslediği, yatak odaları için kalın ve düşey çizgili duvar kâğıtlarını tercih edebilirsiniz. Firmadaki hepsi silinebilir ve doğal içerikli duvar kâğıtlarında öne çıkan renkler ise, açık kahve ve sütlü kahve krem kombinasyonları ile mavi-beyaz çizgililer. Duvar kâğıtlarında son yeniliklerden biri de boyanabilirlik özelliği. Praktiker'de, farklı desenleriyle dikkat çeken Go-Pro boyanabilir duvar kâğıtları, aynı zamanda doğal içerikli. Farklı desenleri bulunan kâğıtlara, her türlü boya ile istenen renk ve efekt verilebiliyor. Duvar çatlaklarını örtmesinin yanı sıra ses ve ısı izolasyonu sağlaması ile de tüketicilere kolaylık sağlayan Go-Pro, hiçbir kanserojen malzeme içermiyor ve yüzde 80 pamuk elyafından oluşuyor. Rahatça sökülebilen bu malzeme, tüketiciye kolaylık sağlıyor. Merkezi Kartal'da bulunan İH-YA Dekorasyon ise Alman malı AS Creation marka duvar kâğıtlarının satışını yapıyor. Bu kâğıtlar yüksek hava alma özelliği sayesinde, nemli zeminlerde kabarma yapmıyor ve rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca kısmi ses ve ısı yalıtımı da sağlayan bu ürün, yüzeydeki her türlü hatayı örtüyor. 13 kez boyanabilen duvar kâğıtları, zengin desen çeşitleriyle de dikkat çekiyor.
Haberin fotoğrafları