kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Homteks

Koltukların yüzü gülüyor

Döşemelik kumaşların da modası var. Canlı ve ışıltılı renklerin hâkim olduğu son moda kumaşlar, desenlerinin yanı sıra yanmama, solmama, leke tutmama gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor..
Evinizi ya da ofisinizi dekore ederken bütün ayrıntıları özenli bir şekilde düşünmeniz gerekiyor. Duvarların renginden halıya, koltuklardan perdeye kadar hepsi birbiriyle uyumlu olmalı. Özellikle döşemelik kumaş seçerken iyi düşünmenizde fayda var. Çünkü evinizin tarzına uygun bir kumaş seçmek, bütünlüğü sağlamak adına çok önemli. Modern tarzdaki bir mekân için sade kumaşlar seçerken, klasik bir evde daha çok gösterişli ışıltılı kadifeler kullanabilirsiniz. Tabii sezonun trendlerine de göz atmayı ihmal etmeyin. Döşemelik kumaşta dünyaca tanınmış markalar olan Rubelli, Bises Novita, Lisio, Z+R (Zimmer & Rohde), Casamance,Camengo, Arte, Arve, Reynaldo, Bernard, Sheila Coombes, Collezione Cesaro ve Augusto Garavaglia firmalarının Türkiye distribütörü Homteks firması trendleri yakından takip eden bir isim. Tasarım ve üretimdeki ileri düzeyleriyle dikkat çeken bu markalar, yanmazlık, güneşten solmama, leke tutmama, ekolojik ve akustik olma gibi özellikler taşıyor. Homteks'in sahibi Jeff Mano bu sezona yaklaşık 200 yeni dizayn kumaşla girdiklerini söylerken sezonun favori renklerini şöyle açıklıyor: "Toprak renkleri geri geldi fakat bunun yanında mor, lila, patlıcan renkleri de çok var. Özellikle turkuaz, petrol, açık yeşil ve açık mavi toprak renkleriyle kullanılıyor. Yenilik olarak göze çarpan üç boyutlu kadife kumaşlar, çok büyük brodelerle bezenmiş ipekler, fakat bunun yanında hafif çiçek motifleri çok revaçta. Lazer kesim tüller (lazerle desen verilmiş), deri dikişli panolar yenilikler arasında. İşin en ilginç yanı ise bu birbirinden çok farklı dokuların iç içe yani kombinli kullanılması." Kendine özgü dizaynlarıyla adından söz ettiren Habitat ise koltuk formlarındaki sıradışılığı, birden çok renk ve kumaş seçeneğiyle döşemelik kumaşlarda da sürdürüyor. Klasikten vazgeçemeyenler için tasarlanan deri kumaşlar ve her zaman moda olan çiçek desenlerinin yanı sıra; geometrik şekillerin ve fitilli kadifelerin yer aldığı döşemelik kumaşlar, bu yılki koleksiyonlarında çok kullanılmış. Habitat'ın renk paletinde yaşam alanını zenginleştirecek gri, bordo, kahverengi, fuşya ve kırmızı göze çarpıyor. Koleksiyon'un döşemelik kumaş serisi ise farklı tarzlara yönelik seçenekleriyle dikkat çekiyor. Örneğin kadifeler, yumuşak tuşeli yünlüler, renkli baskılar, şönilli alternatif dokumalar ve doğal malzeme oranı yüksek teknolojik özellikli seçenekler sunuluyor. Koleksiyon'daki Faruk Malhan tasarımı kanepeler, kumaşlarıyla da göz dolduruyor. Koltuklarınızda ışıltılı ve canlı bir görüntü istiyorsanız, Home Life'taki döşemelik kumaşları seçebilirsiniz. Paul Rober markalı kumaş oturma gruplarının kumaşları şık desenlerinin yanı sıra kullanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

KADİFENİN DÖNÜŞÜ...
İngiltere'nin önde gelen hazır giyim, ev tekstil ve mobilya markası olan Laura Ashley'de her yıl 6 milyon metre giysi ve mobilya kumaşı üretiliyor. Klasik İngiliz tarzının hissedildiği Laura Ashley marka kumaşlarda siyah beyaz tonlar öne çıkıyor. Siyah ve beyazın yanı sıra grinin birçok tonu da genel temayı yaratmakta rol oynuyor. Kumaş olarak da koton ve kadife kullanılmış. Şehirli ve country tarzının uyumunu ortaya koyan Decorative Living Koleksiyonu ise kırmızıdan bordoya uzanan renkleri ve çizgili, düz, puantiye gibi formlarıyla geniş bir yelpaze sunuyor.
Haberin fotoğrafları