kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Stil sahibi kadınlara sıcakla baş etme yolları

Esra ÇORUH
17.08.2007
Yazın bu sıcak günlerinde stil sahibi olmak hiç de kolay değil. Çoğu zaman aksesuar veya açık saç kullanmak eziyet gibi oluyor. Yine de hem boğucu havayla baş etmek hem de trendy olmak isteyenler için pek çok önerimiz var ..
1 Yaz davetlerinde giyecek bir şey bulamıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var. (Begüm B. - İstanbul)
- Sıcak gecelerde, ağır tuvaletler giymek, büyük aksesuarlar takmak ve yoğun bir makyaj yapmak gerçekten çok zor! Ayrıca bu kadar sıkıntıya katlanmaya hiç gerek yok. Çünkü pek de hoş gözükmüyor. Bu konuda Hollywood yıldızlarını örnek alabilirsiniz. Her zaman doğallıktan yana olan ünlü yıldızlar, kendilerine yakışanı giymekte tereddüt etmiyor. Siz de aynı şekilde hem doğal hem de cesur olabilirsiniz. Öncelikle kıyafetinizi seçerken abartılı olmamalısınız. Örneğin yaz davetlerinde uzun tuvaletler yerine mini elbiseler tercih edebilirsiniz. Üstelik bu yıl mini elbiseler çok moda. Şık bir bluzla birlikte mini etek de giyebilirsiniz. Ayrıca bu yaz sevdiğiniz tüm canlı ve parlak renkleri kullanmak serbest. Çiçekli şifon elbiseler de yaz için çok uygun. Kıyafetlerinizde iddialı olmaktan çekiniyorsanız, çanta veya ayakkabınızda yenilikler deneyebilirsiniz.

2 Sıcak yaz günlerinde işe giyecek bir şey bulmakta zorlanıyorum. Neler giyebilirim? (Sevim M. - İzmir)
- İş için kıyafet şeçiminde çalıştığınız yerin kurallarını göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Eğer resmi bir yerde çalışıyorsanız, yazın vazgeçilmezleri olan jean şort, mini etek, askılı bluz, flip flop gibi plaj kıyafetlerini unutun! Koton ya da keten elbiselerle ve ince kumaşlı astarsız takımlarla iş yerinde hem şık olabilir hem de sıcağa meydan okuyabilirsiniz. Giyeceğiniz elbisenin astarının polyester olmamasına dikkat edin. Koton ürünler daha emici olduğu için yaz için en akıllı seçim olacaktır. Ayrıca açık renkler tercih edin ve özellikle siyahtan uzak durun. Açık gri, beyaz, pudra rengi yaz için en uygun renk seçimleri olacaktır. Bu açık renkleri, canlı renklerle daha da aydınlatabilirsiniz. Uzun pantolon yerine kapri tercih etmenizde fayda var. İş yerinde ceket giyme zorunluluğunuz varsa, kısa kollu ceketlerin moda olduğunu unutmayın. Çalıştığınız yerde kapalı ayakkabı giyme mecburiyeti yoksa açık sandaletleri giymekte tereddüt etmeyin.

3 Sıcak havalarda şehirde de şort giyebilir miyim? (Serra A. - İzmir)
- Şort iki yazdır çok moda. Eğer bacaklarınıza güveniyorsanız, şortu rahatlıkla şehirde de giyebilirsiniz. Ancak şortunuzun boyuna dikkat etmeniz gerekir. Plaj ve havuzlarda bikini üzerine giydiğiniz kısa penye şortlar, şehir için uygun olmayacaktır. Bermuda tarzı, diz üstü şortları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Duble paçalı, terzi dikimi klasik şortlardan birkaç renkte edinmenizde fayda var. Yine bu model şortların jean olanları da çok moda. Çok dikkat çekmek istemiyorsanız ve şortunuz kısa bir model ise yüksek topuklu ayakkabılar yerine düz sandaletlerle giyebilirsiniz. Şortunuzu seçerken, vücuda oturan dar şortlar yerine bir beden büyük ve rahat modelleri seçebilirsiniz. Bu tarz şortlarla şehirde de hem rahat hem de trendy olacaksınız.

4 Sıcakta saçıma şekil vermekte ve makyaj yapmakta zorlanıyorum. Özellikle kalıcı yaz makyajı konusunda önerilerinizi bekliyorum. (Zeynep Ö. - İstanbul)
- Yaz için yapmanız gereken makyaj, varla yok arasında olmalı! Öncelikle, doğal görünebilmeniz için yaz günlerinde fondöten ve pudra sürmemenizi öneririz. Güneşte daha fazla zaman harcayacağınız için cilt bakımınıza özen göstermekte fayda var. Ayrıca mutlaka güneşten korunmak için krem kullanın. Yaz günleri için en önemli şey, cildin nemini koruyabilmektir. Bu yüzden nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Her zaman olduğu gibi yaz aylarında da güzel bir makyajın ilk şartı, temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilttir. Yaz aylarında, hafif bir makyaj, taze bir görünüm korumanıza yardımcı olur. Kapatıcı kullanmanız gerekiyorsa, çok ince olmasına ve iyice yedirmeye özen gösterin. Far olarak açık tonlar uygun olur. Böylece sıcaktan akma riskini de göze almamış olursunuz. Gözlerinize dikkat çekmek istiyorsanız, ince bir kalem çekip, kirpiklerinize de rimel sürebilirsiniz. Far ya da kalem kullanmasanız da sadece rimelle makyajlı bir görüntü elde edebilirsiniz. Bronzlaştıysanız, şeftali tonlarında hafif bir allık ve dudaklarınıza da parlatıcı ruj (gloss) sürerseniz hoş bir görüntü elde edersiniz. Saç konusuna gelince... Eğer saçlarınız uzunsa toplamak veya topuz yapmak yaz günleri için ideal olacaktır. Saçınıza takacağınız ince lastikli bantlarla da hoş ve modern bir görüntü elde edebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları