kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cuma Sabah 
ATİLLA DORSAY

Açıkhava lambaları ve Levent Meydanı faciası

Kimi zaman belediyelerimizin işlerine akıl-sır ermiyor. İşte son birkaç örnek. Geçen hafta, Açıkhava Tiyatrosu önündeki elektrik direkleri kargaşasından ve bu tiyatronun en yoğun günlerinde, bunların hiçbir lambasının yanmadığından söz etmiştim. Aynı gün, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı imzalı bir açıklama geldi: Eski direkler, 20 Ağustos'tan itibaren kaldırılacakmış, ayrıca 'yeni elektrik direkleri enerji panolarındaki patlama nedeniyle iki gün yanmamış, şu anda herhangi bir sıkıntı yok'muş.

EN AZ 20 GÜN YANMADI
Yahu, ben dikkatle gözlemlemesem, sadece bir gece lambalar yanmıyor diye kaleme sarılacak kadar acemi miyim? Temmuz ayında yoktum, 1 Ağustos gecesi Norah Jones konserine gittiğimde bu lambalar yanmıyordu. 7 Ağustos'ta Jose Feliciano'ya gittiğimde de yanmıyordu, 13 Ağustos'ta Rock Müzikalleri gecesinde de... Demek ki en azından 15-20 gün, Açıkhava önündeki eskiyeni sayısız direkte tek bir lamba bile yanmıyordu. Hangi iki günden söz ediyorsunuz? Eğer Belediye'nin tüm açıklamaları böylesine yalanyanlışsa, koyver gitsin! Hafta içinde Nişantaşı'na yolunuz düştü mü? Vali Konağı Caddesi'ni Ihlamur'a bağlayan Fulya Sokak trafiğe kapatılmış, bu yetmezmiş gibi o civardan Ihlamur'a ikinci inişi veren Ihlamur Yolu da bilinmez bir nedenle kapanmıştı. Böylece, Amerikan Hastanesi civarında dört dönüp durduk. İki koşut yolu aynı anda kapatan Belediye'ye gerçekten yuh olsun!... Ve de Levent Meydanı. Bu küçük meydan, çok geniş bir kesim için (Levent, İç Levent, Etiler, Akadlar, Ulus, vs.) bir alışveriş ve lokanta merkezi. Bu meydanın şimdi kaldırımları yapılıyor ama o yetmedi, ortadaki küçük alan da hallaç pamuğu gibi atıldı. Niye? Oysa bu küçük alan, birkaç yıl önce yeni yapılmış, oturma yerleri, çiçekleri ve heykeliyle hoş bir yerdi.

NEDEN YAYA ALANI YOK?
Ve bunu yapan belediye, tüm dünyada olduğu (ve bizde de Beşiktaş, Taksim gibi meydanlar için açıklandığı) üzere, bu meydanın da altını oyup gerçek bir yaya alanı yaratmayı akıl etmiyor. Ondan vazgeçtik, Levent Kültür Merkezi'nin hemen altındaki çok işlevsel, ama birkaç yıldır nedense kapalı duran otoparkı açmayı bile düşünmüyor. Tüm yapılan, sadece yüzeysel, birkaç firmayı zengin etmek için girişilmiş, dostlar alışverişte görsün tarzı işler. Öyle değil mi? Hayatımızı zorlaştıran, paralarımızı çarçur eden işler bunlar. Yetkililerden açıklama gelirse, yer vereceğim.