kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
IKEA

Ofislerin de modası var

27.07.2007
Günün büyük bir kısmını geçirdiğiniz ofisinizde, daha keyifli bir çalışma ortamı yaratmak elinizde. Evinizde ya da işyerinizde şık ve ergonomik bir ofis oluşturarak, işi hobiye dönüştürmek mümkün..
Bilgisayar teknolojilerinin hızla gelişmesi ve internet üzerinden iletişimin yaygınlaşması, çalışma saatleriyle dinlenme saatleri arasındaki sınırları kaldırdı. Artık işyerinde daha fazla zaman geçiriyor ya da eve daha fazla iş taşıyoruz. Bu nedenle çalışma yaşamındaki son trendlerden biri de ev-ofis'ler oldu. Öyle ki bu durum artık bir yaşam tarzı haline geldi. Kimi evinin bir odasını ofis haline getirirken, evinde bu değişikliği yapamayan kimileri de ofislerini yenilemeyi tercin ediyor. İster evde ister büronuzda olsun, çalışma ortamınızı daha keyifli hale getirmek sizin elinizde. Dekorasyon firmaları son derece şık, pratik ve ergonomik ofisler tasarlıyor. Riviera Maison büro koleksiyonunu hazırlarken, profesyonel çalışmanın insanlar için yalnızca bir gereksinim değil, aynı zamanda bir hobi olduğunu düşüncesinden yola çıkmış. Firma, alışılmış ofis atmosferini değiştirerek, kendine özgü karakteri olan mobilyalarla donanmış özel bir mekâna sahip olmanıza imkan sağlıyor. Riviera Maison Büro Koleksiyonu kum rengi ve krem rengi masalar, sıralar, sandalyelerle, griye boyanmış hasır örgü sepet tipi aksesuarlardan oluşuyor. Markanın çocuklar için geliştirilmiş çocuk çalışma odası alternatifleri bulunuyor. Living Concept mağazasında da çeşitli ofis mobilyaları bulunuyor. Firma yetkilileri, pek çok kişinin evinden çok zaman geçirdiği ofislerin, tasarlanırken iyi düşünülmesi gerektiğini söylüyor: "Ofis dekorasyonun çalışma psikolojimiz üzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler bıraktığı artık herkesçe kabul görüyor. Tasarımlar da bu doğrultuda yapılıyor. Çoğunlukla metal, cam ve deri malzemelerden vazgeçilemiyor. Ev-ofislerde de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Örneğin evin dekorasyonunu bozmayacak ya da mevcut çizginin dışına çıkmayacak dengeyi yakalamak için artık yeteri kadar alternatif bulunuyor." Bu yılın ofis mobilyası trendlerinde renkli lake ürünler başı çekiyor. Renk olarak ise yeşil ve kırmızılar, ofislere cıvıl cıvıl bir hava katıyor. Minimalist bir anlayışla tasarlanan ofis mobilyaları, iş yerlerinde sade ama modern bir dekorasyona sahip olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Basmakalıp tarzlar yerine 'yaşam alanı' algısını kuvvetlendiren ve tarzı olan ofis mobilyaları tercih ediliyor. Modern bir anlayışla tasarlanan Ligne Roset, ofis mobilyalarından ilk akla gelen isimlerden. En çok tercih edilen ofis mobilyaları ise yumuşak deri koltuklar, post-modern sandalyeler ve alçak masalar... Bunun yanı sıra lake, natürel ahşap ve canlı renklerdeki ürünleri dikkat çekiyor. Yine de metal, cam ve deriden üretilen ofis mobilyalarının ağırlıkta olduğunu söylemek mümkün.

ÇAĞDAŞ ORTAMLAR İÇİN
Tasarım ağırlıklı ürünleriyle dikkat çeken Koleksiyon mağazalarında ofislere yönelik mobilyalar bulabilirsiniz. Faruk Malhan imzalı Swami ofis mobilyaları, çağdaş çalışma ortamlarının ihtiyaçlarına göre tasarlanmış. Tüm taşıyıcı yapı, panel çerçevelerinin içine gizlenerek, temelde yatay ve düşey düzlemlerin algılandığı şeffaf bir görünüm elde edilmiş. Yine Koleksiyon'da bulabileceğiniz Calvino ise, ayrı ayrı parçalardan oluşan bir tasarım. Parçalar isteğinize göre, kolayca bir grup halinde toplanabiliyor ve tekrar dağıtılabiliyor. İstikbal ve Koçtaş mağazalarında ergonomik özellikleriyle ilgi toplayan, pratik ofis mobilyaları bulabilirsiniz. Ofis dekorasyonunda mobilya kadar aksesuarlar da büyük önem taşıyor. Aydınlatma, masaüstü aksesuarları gibi detayları da iyi planlamak gerekiyor. IKEA ve Mudo Concept mağazalarında da ofislere yönelik farklı mobilya alternatiflerin yanı sıra dekoratif aksesuarlar da bulunuyor.
Haberin fotoğrafları