kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Empire sunar

Ratatuy
Tür: Animasyon Yönetmen: Brad Bird Seslendirenler: Patton Oswalt, Ian Holm, Lou Romano.
Tıfıl fare Remy 'köyden kente' yaptığı zorunlu göç sonucunda kendisini bir anda Paris'in meşhur bir restoranının mutfağında bulur. Ailesini de yitirmiştir; elinde tüm dünyaya parmaklarını yedirecek yemek tariflerinden başka bir şey kalmamıştır. Küçük farenin mutfakta kendi saltanatını kurması gecikmeyecektir. Ünlü animasyon şirketi Pixar'ın yeni marifeti Ratatuy, adını, pişirmesi meşakkatli bir Fransız yemeğinden alıyor. Son yıllarda Arabalar (Cars), Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles), Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.) gibi çizgi filmlerle sinema gişelerinin tozunu attıran şirketin bu yeni filmini de merakla bekliyoruz.

Seks İtirafları
Amy'nin kusursuz biçimde ilerleyen ilişkisi, erkek arkadaşı John'a üniversite yıllarında 'yediği bir haltı' itiraf etmesiyle darmadağın olur. Amy, başı dumanlı olduğu yıllarda günlerden bir gün boş bulunup alt tarafı köpeğine oral seks yapmıştır. Ama John ne kadar da uğraşsa bu itirafı bir türlü hazmedemez. Amerikan bağımsız sinemasından gelen 'alışılmışın dışında' romantik komedi, hınzır senaryosu ve doğal oyunculuklarıyla dikkat çekiyor. Bunun dışında, birçoklarına itici gelebilecek konusunu pek allayıp pullamaması kiminin takdirini kazanacaksa da, çoğunluğun tadını kaçırabilir. Biraz cesaret!

Şeker Kız Candy
Leatherhead Üniversitesi'nde okuyan iki sinema öğrencisi için hayat, varsa yoksa film çekmektir. Ancak kendilerini Hollywood'a kadar taşıyacaklarına inandıkları projeleri için bir türlü yeterli sermayeyi bulamazlar. Bir gün erotik filmler çeken bir şirketin kapısını çalarlar. Firma sahibi Doug tek bir şartla, meşhur porno oyuncusu Candy Fiveways'i filmlerinde oynamaya ikna ederlerse onlara destek olmayı kabul eder. İki kafadar "Bir yerlerden başlamak lazım," deyip, kolları sıvar. Ancak film çekmek sandıkları kadar kolay değildir. Eli mizaha bir hayli yatkın İngilizlerin düşük bütçeyle kotardıkları bu komedi, yer yer tuvalet mizahına başvurmasına karşın, ölçüyü fazla kaçırmadan içten içe sizi gıdıklamayı başarıyor.

Otel II

Eleştirmence lanetlenen ilk Otel (Hostel) filmini hatırlıyor olmalısınız. İki yıl önce izlediğimiz filmde 'sırt çantalı' üç genç ülke ülke Avrupa'yı dolaşırken, Slovakya'da, daha önce hiç tanık olmadıkları bir dehşetin parçası haline geliyor, dahası canlarından oluyorlardı. Sanki ülke sistematik işleyen bir insan mezbahasıydı. İkinci film de aynı minvalde ilerliyor. Bu kez üç güzel Amerikalı kızın yolu Slovakya'ya düşüyor ve -biliyorsunuz işte- 'kıyım' başlıyor.

EMPIRE
NOTU: Otel II'nin uzun eleştirisi, Ratatuy filmiyle ilgili uzun bir dosya, çarpıcı bir Gary Oldman röportajı... Ayrıca DVD hediyesi olarak David Lynch'in Kayıp Otoban filmi, Empire'ın tükenmekte olan ağustos sayısında... Eylül sayısı ise Bourne Ultimatom ve Matt Damon ile ses getirecek.

Haberin fotoğrafları