kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir dizide köpeğe 'Hüseyin' adının verilmesi TBMM gündemine getirildi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir dizide köpeğe 'Hüseyin' adının verilmesi TBMM gündemine getirildi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bir dizide köpeğe Hüseyin isminin verilmesi karşısında RTÜK'ün neden sessiz kaldığını sordu.

Ensar Öğüt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru öngergesinde, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Kavak Yelleri' isimli dizideki köpek karakterine Hz. Muhammet'in torunu ve Hz. Ali'nin oğlunun ismi olan 'Hüseyin' adının verilmesinin vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını ifade etti.

Alevi ve Caferi toplumuna yapılan bu saygısızlıkta 'Hüseyin' adının simgesel bir değeri olduğunu, Hz. Hüseyin'i çağrıştırdığı gerekçesiyle bu olayın göz ardı edildiğini savunan Öğüt, yapılan yanlışı yok sayan söz konusu televizyon kanalı yöneticilerinin gerginliği tırmandırdığını kaydetti.

Ensar Öğüt, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu konu hakkında niçin sessiz kalmıştır? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 'Kavak Yelleri' dizisini yayınlayan televizyon kanalı hakkında ne gibi bir işlem yapacaktır?"

(CHA)