kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bütün hazırlıklarda onun da fikrini alın

İLİŞKİLİ HABERLER
Bütün hazırlıklarda onun da fikrini alın
ÇOCUKLARIN başarılı bir okul hayatı yakalamaları ve onlara bu dönemde yardımcı olmaları için anne babalara bazı görevler düşer:

* Çocuğunuzu okula başlamadan önce bilgilendirmek ve psikolojik olarak hazırlamak önemlidir. Hangi okula gideceği okulda neler yapacağı, arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte okuma yazma öğreneceği konularında bilgi verilmelidir. Başlayacağı okulu ve sınıfı önceden gidip birlikte gezilmelidir.

* Çocuğa ilkokul abartılarak çok eğlenceli ve çok mutlu olacağı bir yer olarak aktarılmamalı. Daha sonra hayal kırıklığına uğramaması için gerçekçi yorumlar yapılmalı.

* Okul alışverişi ve kırtasiye malzemeleri seçilirken çocuğun fikri sorulmalı.

* Anne babalar çocuğa kendi okul yaşantılarıyla ilgili güzel anılarını anlatarak okulu sevdirebilir. Bunun dışında okuma yazma öğrendiklerinde nasıl kazançları olduğunu çocuğa aktarabilir.

* Evde yaşına uygun kurallara uyan çocuk okulda uyması gereken kuralları çabuk benimser. Evdeki ve okuldaki kuralları benimseyen çocuğun sorumluluk duygusu gelişir. Bunun başarılı okul yaşamı için önemi büyüktür.

* Çocukların okula uyumunu sağlamak amacıyla okulların rehberlik servisleri adaptasyon çalışmaları yapar. Buna rağmen çocuk hâlâ okula gitme konusunda isteksiz hırçın ve saldırganca davranışlar gösteriyor ve uyumsuzluk yaşıyorsa bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır.