kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer 367'yi gözden geçirecek

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin muhalefet partilerinin tutumlarının gözden geçirmeleri durumunda kendilerinin de yeniden bir değerlendirme yapabileceklerini söyledi. Sezer, 367 çoğunluğun sağlanamaması durumunda Genel Kurul'a katılma kararını gözden geçirebileceklerini ifade etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak, diğer muhalefet partilerinin tutumlarına göre yeniden bir değerlendirme yapabileceğini söyledi.

Zeki Sezer, yaptığı açıklamada muhalefete yönelik "Meclis oturumlarına katılmayın" çağrılarını değerlendirdi. Sezer, "Eğer diğer partiler bu konudaki tutumlarını gözden geçirirlerse bizde gözden geçirebiliriz" diye konuştu.

MHP'nin Genel Kurul'a katılma kararının ardından kendilerinin Genel Kurul'a girip girmemesinin "sonuç almak bakımından" bir anlamı taşımadığını vurgulayan Sezer, "Oysa biz şimdi adayımızı da göstererek işte Cumhurbaşkanı bu nitelikte olmalıdır diyoruz" diye konuştu. Sezer, 367 çoğunluğun sağlanamaması durumunda Genel Kurul'a katılma kararlarını gözden geçirebileceklerine işaret etti.

Sezer şöyle dedi: "DSP sorumluluk içinde davranıyor. Laik demokrasinin de güvencesi olan DSP üzerine düşeni her platformda ve her aşamada yerine getirme kararlılığında. AKP'nin Türkiye için tehdit olduğu görüşünü savunan ve ona karşı en dik duruşu mücadeleyi gösteren parti biziz."

(ANKA)