kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'den vatandaşlarına 'uslu turist olun' çağırısı

Yeni Haber
Pekin yönetimi, yurtdışına giden Çinli turistlere, '' Kavga etmeyin, bağırmayın ve lütfen gasp olaylarına karışmayın'' çağrısında bulundu...
Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde, Çinli turistlerin yurt dışında uyması gereken yeni esaslar ile karşılaştıkları sorunların çözümünü amaçlayan bir kılavuz yayınlandı.

Çinli turistlerden ilgi çekmekten kaçınmaları, yerel adetlere uymaları ve yabancılara karşı dikkatli olmaları konularında uyarıların bulunduğu kılavuzda, "Halkın bulunduğu yerlerde barışsever ve sakin olun. Yüksek sesle konuşmayın ve çıkıntılık yapmayın'' çağrıları da yer aldı.

Kılavuzda, Çinlilerden yurtdışında kamu alanlarındaki münakaşalara karışmamaları ve yerel kuralları da çiğnememeleri istendi.

Kılavuzda ayrıca '"Hukuki bir hakkınız ihlal edildiğinde, meseleyi daha kötüye götürmekten kaçının ve zorbalık ve diğer kanunsuz yollar yerine üst kanallarla sorunun çözümüne bakın.'' denildi.

Ekonomisinin hızlı gelişmesi ile yaşam standartlarında artış gözlemlenen Çinliler, son yıllarda tatillerini yurtdışında geçirmeyi tercih etmeye başladı. Genelde peşin para ödeyerek harcama yapan Çinli turistlerden bazılarının suçlara karıştıkları, aldatma ve yağma gibi kötü davranışlarda bulundukları belirtiliyor.
Yılda ortalama 37 milyon Çinli turist yurtdışına ziyaret için giderken, söz konusu rakamın üçe katlanarak 2020'de 100 milyona ulaşmasının beklendiği kaydedildi.