kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yük treni kamyonu biçti: 4 yaralı

Yeni Haber
Sakarya'nıın Geyve ilçesi Ali Fuat Paşa beldesinde meydana gelen zincirleme kazaya karışan bir kargo kamyonuna yük treni çarptı.

4 kişinin yaralandığı kaza sonrası İstanbul - Eskişehir tren yolu, bir süre ulaşıma kapandı. Kaza yerindeki enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanıncaya kadar güzergahtaki trenler Arifiye ve Pamukova tren istasyonlarında bekletildi.

Tren yolunda ulaşım bir süre sonra normale döndü.Yaralılar ambulanslarla Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sakarya'da zincirleme kaza sonrası demiryoluna düşen kargo kamyonuna yük treni çarptı. Zincirleme kaza sonrası oaly yerinde çalışma yapan polis ve sağlık ekiplerinin, trenin kamyona çarpmasından bir kaç dakika önce kurtarma çalışmalarını tamamlamış olması, muhtemel faciayı önledi.

Alınan bilgiye göre, kaza, E - 25 karayolunun Alifuatpaşa beldesi yakınlarında, gece 02:00 sıralarında meydana geldi. Bilecik yönünden Sakarya istikametine giden Nihat Nehir'in kullandığı 07 LJ 161 plakalı otomobil, önünde seyreden Osman Dalgar'ın kullandığı 15 EY 870 plakalı kamyona çarptı. Kontrolden çıkan otomobil karşı yönden gelen Ali Vatandaş yönetimindeki 03 ET 045 plakalı kargo kamyonuyla çarpıştı.

Kaza nedeniyle kontrolden çıkan kargo kamyonu, şarampole uçarak demiryoluna düştü. Zincirleme kazada otomobil sürücüsü ile birlikte aynı araçta bulunan Zeynep, Irmak Nehir ile kargo kamyonunun sürücüsü Ali Vatandaş, yaralandı. Kazanın ardından demiryoluna düşen kamyonun sürücüsü kabinde sıkıştı. 112 Hızır Acil Servis ekipleri ve polis, sıkışan kamyon sürücüsünü kurtarmaya çalışırken polis, demiryolunda başka bir kazanın yaşanmaması için TCDD yetkililerine ulaşmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin kamyon sürücüsünü kurtarmasından bir kaç dakika sonra İstanbul'dan Eskişehir'e giden Yakup Kök'ün makinistliğini yaptığı yük treni, kargo kamyonunu biçti. Kaza nedeniyle demiryolu ulaşıma kapandı. Yaralılar, ambulanslarla Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan, polis, demiryolunda başka bir kazanın yaşanmaması için dakikalarca TCDD yetkililerine ulaşmaya çalıştı. Tüm çabalara karşın hiç bir yetkiliye ulaşamayan polis, durumu telsizle Bilecik Emniyeti'ne bildirerek yardım istedi. Bilecik'te görevli TCDD yetkililerinin, telsizle kazanın yaşandığı hatta seyreden yolcu trenlerinin makinistlerini uyarmasıyla olası bir facianın önüne geçildi.

Makinist Yakup Kök, önünde aniden bir karartıyla birlikte kamyonu gördüğünü ve hemen fren yaptığını söyledi. Kaza sırasında trenin 25 kilometre hızla gittiğini kaydeden Kök, çarpmanın şiddetiyle kamyonun 10 metre sürüklendiğini belirtti.

Kapanan demiryolu, kamyonun kaldırılması ve hattın onarılması sonrasında saat 05:00'de tekrar ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

CHA