kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yönetmen Aclan Büyüktürkoğlu Açıkalın’a rolüyle ilgili bilgi veriyor.

Yeşilçam'dan Hollywood'a bir transfer daha

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Amerika'dan Film Enstitüsü'ne seçilen tek Türk yönetmen olan Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği 'Broken Angel'da Nilüfer Açıkalın da oynuyor. Açıkalın, tamamı Amerika'da çekilen filmin ufkunu genişlettiğini söylüyor..
Tülay Pırlant'ın 'Rüzgarlı Şehir' adlı kitabından senaryolaştırılan 'Broken Angel' adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı. Filmin yapımcısı bir Amerikan şirketi olan Unicvisions. Yönetmeni ise Amerikan Film Enstitüsü'ne kabul edilen tek Türk yönetmen olan Aclan Büyüktürkoğlu. Tamamı Los Angeles'ta çekilen 'Broken Angel'da başrolleri Amerikalı oyuncularla birlikte Nilüfer Açıkalın ve Nehir Erdoğan paylaştı. Filmden elde edilen gelirin yüzde 10'u; yapımcı şirket Unicvisions tarafından, Kuzey Carolina'da kurulan 'Bridge To Turkey Fund-Türkiye'ye Köprü Derneği' adlı oluşumun Erzurum'da inşaatını başlattığı okula bağışlanacak.

AÇIKALIN, AMERİKA'YA UÇTU
'Broken Angel' projesinin temelleri üç yıl önce atıldı. 'Rüzgarlı Şehir'in senaryolaştırılmasından sonra oyuncu kadrosu oluşturulmaya başlandı. Türk oyunculardan önce Nehir Erdoğan ile anlaşıldı. Erdoğan, üç yıl boyunca büyük bir heyecan içinde 'Broken Angel' için kameranın karşısına geçmeyi bekledi. Çekimlerin başlamasına az bir zaman kala ise Nilüfer Açıkalın, okul yıllarından tanıdığı Aclan Büyüktürkoğlu'ndan gelen telefonla soluğu Los Angeles'ta aldı. 'Broken Angel'da Erdoğan, televizyon yıldızı olmak için büyük ümitlerle gittiği Amerika'da hayalkırıklıkları yaşayan Ebru'yu canlandırıyor. Açıkalın ise uzun yıllardır Amerika'da yaşayan, orada kocasıyla birlikte bir restoran işleten Filiz'i oynuyor.

'İNSANIN UFKU GENİŞLİYOR'
Nilüfer Açıkalın, 'Broken Angel'da rol almasını ve Amerikan yapımı bir filmde edindiği deneyimi şöyle anlatıyor: "Ortalarda görünmediğim, kendimi tamamen kitap ve şarkı sözleri yazmaya adadığım bir dönemde Aclan Büyüktürkoğlu arayarak 'Alo! Alo! Hollywood'a gelir misin? Çok önemli bir rolde oynamanı istiyorum' dedi. Sürprizlerin gücü adına! Gitmem mi, gittim tabii. Türkler'i anlatan bir Amerikan yapımı filmde rol alacaktım. Hem de çok güvendiğim bir yönetmenle birlikte çalışacaktım. Bir Türk oyuncunun eline hayatında kaç kez böyle bir fırsat geçer?" Açıkalın, Amerika'da çok iyi şartlarda çalıştıklarını da sözlerine ekliyor: "Şunu gördüm ki, adamlar gerçekten çok profesyonel. Günün hangi saatinde hangi sahneyi çekeceğimiz belli ve dakika şaşmıyor. Her şey saat gibi işliyor. Böylelikle oyuncular saatlerce sahne sıralarının gelmesini beklemiyor. Sonuçta işlerine daha iyi konsantre olup, ortaya daha iyi bir iş çıkartabiliyorlar. İnsanın ufku sonsuz genişliyor."

HAYALKIRIKLIĞI
Türkiye'de 'Kırık Kanat' adıyla gösterime girecek olan 'Broken Angel', Hollywood filmlerinde gördüğü Amerika'yı yaşamak üzere Los Angeles'a gelen Ebru'nun, burada hayat şartlarının aslında göründüğü kadar kolay olmadığını anlamasını ve yaşadığı zorlukları anlatıyor. Ebru, annesi tarafından ABD'ye gönderilir. Ama oradaki hayatın Amerikan filmlerindeki gibi olmadığını ark eder. Ebru'nun ABD'deki talihsizliklerle dolu yaşamı Rusty adında sağır bir sanatçıyla tanışmasının ardından yön değiştirir. Uzun yıllardır yaşadığı Los Angeles'ta bir restoranı olan Filiz, Ebru'ya yardımcı olan ve Amerika'nın bir rüyalar ülkesi olmadığını gösteren diğer kişidir.
Haberin fotoğrafları