kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

THY'de uzlaşmazlık sürüyor

Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri ile Hava-İş sendikası yöneticileri, THY çalışanlarının haklarıyla ilgili olarak yeniden masaya oturdu. Yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından THY ve sendika yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı. Görüşmelere yarın da devam edeceği belirtildi.

THY yetkilileri ile Hava-İş sendikasının yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun atadığı Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Çalışma Genel Müdürü Saadettin Akyıl arabuluculuğuyla THY Genel Müdürlüğü binasında görüştü. Yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı. Toplantıdan ilk çıkan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atılay Ayçin, hazırlanan maddeler üzerinde görüştüklerini ve toplantıdan herhangi bir sonucun çıkmadığını söyledi. Ayçin, basın mensuplarının "Toplantılar devam edecek mi?" sorusuna "Bilmiyorum. Kararımızı kurulumuzla yapılacak görüşmemizden sonra belirleyeceğiz" yanıtını verdi. "Yapılan görüşmelerde anlaşma umudu var mı?" sorusuna ise Ayçin, hiçbir gelişmenin olmadığını açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, herhangi bir açıklama yapmanın doğru olmadığını ve yarın akşam yapılacak toplantının ardından sonucun ortaya çıkacağını belirtti. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin'in "Görüşmelerin devam edip etmeyeceğine komisyonlarda konuştuktan sonra karar vereceğiz. Şu an için herhangi bir gelişme yok" sözünü hatırlatan basın mensuplarının, "Görüşmelerin devam etmesini istiyor musunuz?" sorusuna Karlıtek, "Görüşülecek bir şey kalmadı. Herşey pamuk ipliğine bağlı. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. İnşallah sonuç müspet olur. Sonuç yarın yapılacak toplantının ardından belli olacak" diye konuştu.

Toplantı çıkışında THY Genel Müdürü Temel Kotil ise basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

CHA