kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hasan Şaş:''Hocayla hiçbir problemim yok''

Yeni Haber
Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile aralarında hiçbir sorun olmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadığı Bursaspor maçından sonra hakkında çıkan haberlerle ilgili GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

Gelişmeleri basından takip ettiğinin altını çizen Hasan Şaş, ''Daha önce takip etmiyordum ama etmek zorunda kaldım. Çünkü hocayla aramızda polemik yaratma çabaları maalesef basınımızda var. Şunu birinci ağızdan söyleyebilirim, benim hocayla hiçbir problemim yok. Yardımcı hocalarla veya takım arkadaşlarımla da yok. Aksine, hocası ve takım arkadaşları tarafından çok sevilen bir futbolcuyum. Son dönemde kadroya alınmayınca, 'Hocayla aralarında bir tartışma, bir sürtüşme mi oldu?' diye insanların akıllarına gelebilir. Tabii biz bunlara cevap vermek zorundayız, GSTV aracılığınızla da cevap veriyoruz'' dedi.

Teknik direktör Feldkamp'ın da dünkü basın toplantısında aynı şeyleri söylediğine değinen deneyimli futbolcu, şöyle devam etti:

''Hocayla herhangi bir kavga ortamında benim burada bulunmam mümkün değil. Çünkü takımın patronu odur ve ben onunla herhangi bir tartışma yaşasam zaten burada olmazdım. Benim o kadar da gücüm yok. Ben kulüp başkanı değilim, nihayetinde sözleşmeli bir futbolcuyum. Yani uzun lafın kısası, benimle hoca arasında hiçbir problem yok. Ligde iki maç oynadık, bir tane de Avrupa kupasında maç oynadık. Bir hafta Lincoln oynadı, bir hafta Arda oynadı, bir hafta da ben oynadım. Bu çok doğaldır, hoca belki o maçta beni düşünmemiş olabilir. Ama 40 tane maçımız var, UEFA Kupası maçlarımız olacak, tabii stratejiler maçlara göre belirlendiği için hoca bu hafta beni uygun görmedi, bu da çok normaldir. Ben normal karşılıyorum. Herkesin de böyle karşılamasını istiyorum. Yani Hasan Şaş artık kadroya alınmayacaksa illa ki bir kavga yüzünden kadroya alınmadı diye bence söylenmemesi lazım. Bunu böyle rica ediyorum herkesten.''

ÖZEL HAYATIMI DA ETKİLİYOR

Hasan Şaş, basında yer alan bu tür iddiaların özel hayatını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Hasan, ''Artık normal hayatıma da yansıyor bu huzursuzluk. Bir şey olduğu zaman illa ki Hasan bir kişiyle kavga etmiş, o yüzden oluyor diye böyle basında yazılıp çizilmesi tabii beni çok üzüyor. Özel hayatımı da aile hayatımı da çok etkiliyor'' dedi.

Teknik direktör Feldkamp'ın oyuncularla birebir görüşmelerinin iyi olduğunu vurgulayan Hasan şaş, şunları kaydetti:

''Bana bu maçta beni düşünmediğini, bundan sonraki maçlarda, maçların stratejisine göre düşünebileceğini söyledi. Çünkü ben iki üç yerde oynuyorum. Hem sağda, hem solda, hem de ortada. Hoca bana ilerki maçlarda ihtiyacı olacağını söyledi. Ben de hazır olduğumu söyledim. Antrenmanlarda çalışacağımı söyledim. Yani birbirimizle karşılıklı iyi diyaloglarımız oluyor, zaten bundan önce de oluyordu, ama maalesef işte dediğim gibi devamlı 'Hasan kavga etti' diye yazılıp çizilirse bu tabii hoş olmuyor. Benim açımdan da hoş olmuyor. Artık böyle şeylerin de yapılmamasını istiyorum.''

HAVAMIZ ÇOK İYİ

Bu sezon çok genç bir takıma sahip olduklarını belirten Hasan Şaş, şöyle devam etti:

''Takımda 15 arkadaşımız çok genç, hepsinin futbol kariyeri daha bir yıllık, iki yıllık. Büyük takıma adapte etmeye çalışıyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü İstanbul çok zor bir yer. Futbol için sahada ne kadar mücadele ediyorsanız saha dışında da o kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Kendinizi dış güçlere karşı korumanız gerekiyor. Biz bunları aşılamaya çalışıyoruz. Tabii bunları aşılamaya çalışırken de iyi diyaloglar kuruyoruz arkadaşlarımızla. Arkadaşlık ortamımız daha iyi oluyor, bir ağabey-kardeş ilişkisine giriyoruz. Bu sene hepsi saygılı zaten gençlerimiz, hepsi iyi şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Herkesle aramız çok iyi, takım açısından havamız da çok iyi, hiçbir problem yok. Herhalde ismimden dolayı ya da haber yapma açısından bu kadar polemik yapılmaya çalışılıyor. Ama rica ediyorum, gerçekten bunu açık yüreklilikle söylüyorum, artık benim hakkımda lütfen 'kavga etti' denmesin. Zaten ben kavga edersem açık açık yapıyorum bunu. Ama hiç olmamış bir şeyi olmuş gibi gösteriyorlar, bu da beni çok üzüyor. Ben bunu defalarca söyledim. Böyle şeylerin olmasını istemiyorum zaten. Arkadaşlık ortamımızda her şey çok iyi gidiyor. Bu takımın havasını bozmaya çalışmasınlar. Çünkü çok iyi bir dayanışma içerisindeyiz. Galatasaray takımı 3 maç kazanınca ister istemez bir hava oluştu ve takımın daha iyi olabileceğini herkes gördü. Şimdi daha çok yıpratmaya çalışacaklardır.''

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 2 2 0 0 5 0 6
2 Ankaragücü 2 2 0 0 5 3 6
3 Beşiktaş 2 2 0 0 3 1 6
Tümünü göster...
4 Kayseri 2 1 1 0 4 2 4
5 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
6 G.Birliği 2 1 0 1 3 2 3
7 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
8 İ.B.B. Spor 2 1 0 1 3 2 3
9 Sivas 1 1 0 0 2 1 3
10 V.Manisa 2 1 0 1 3 4 3
11 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
12 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
13 Denizli 2 0 1 1 2 3 1
14 Konya 2 0 1 1 1 2 1
15 Bursa 2 0 1 1 0 1 1
16 Ankaraspor 2 0 0 2 2 4 0
17 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 4 0
18 Ç.Rize 2 0 0 2 0 6 0
21:00
Romanya - Türkiye
Hazırlık Maçı (ATV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa 0  
  Galatasaray 1  
 V.Manisa 2  
  Ankaraspor 1  
 Konya 1  
  Kayseri 1  
 Sivas 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ç.Rize 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaragücü 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 1  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45