kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zekeriya Timur

25 kişiyi kurtardı kendisini kurtaramadı

Ankara Feribotu yolcularını indirirken, halatların kopma noktasına geldiğini fark eden güvenlik görevlisi yolcuları uyardı. Kopan halatlardan biri çarparak onu öldürdü..
İLİŞKİLİ HABERLER
25 kişiyi kurtardı kendisini kurtaramadı
Bodrum'dan İstanbul'a gelen "Deniz Cruise and Ferry Lines" isimli özel bir şirkete ait 564 yolcu kapasiteli 127,5 metre uzunluğundaki Ankara Feribotu, dün saat 11.30 sıralarında Sarayburnu'ndaki İDO'ya ait Avşa-Marmara İskelesi'ne yanaşarak 5 halatla iskele babalarına bağlandı. Daha sonra feribottaki yolcular gemiden indirilmeye başlandı. Her şey normal seyrinde devam ederken feribot aniden motorlarını çalıştırarak tam yol hareket etmeye başladı. Bu esnada feribotu iskeleye bağlayan halatlar gerilerek kopma noktasına geldi. Bunu fark eden iskeledeki MET Grup'a bağlı çalışan güvenlik görevlisi Zekeriya Timur iskeledeki yolculara doğru yönelip bağırarak uyardı. Bir yandan da geminin hareket etmesi nedeniyle sandalda balık tutanları bağırırak uyarmaya başladı. Timur'un yolculardan hemen uzaklaşmalarını istediği sırada feribotu iskeleye bağlayan halat koparak bir kırbaç gibi savrulmaya başladı. Halat ilk olarak o an iskelede bulunan yolcu Çela Alfasa'nın bacağına çarparak, kırdı.

KENDİNİ KURTARAMADI
Bu sırada güvenlik görevlisi Zekeriya Timur (30) bacağına halat çarpan kadına yardım etmek için yanına doğru koştu. Ancak o anda kopan ikinci halat da ensesine çarparak yaşamını yitirmesine neden oldu. Halat ayrıca iskeledeki yolculardan V. U. (12) ile annesi Eliza U.'ın da yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan Çela Alfasa (44) ve V. U. Özel Vatan Hastanesi'ne, Eliza U. da (71) ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Alfasa'nın ameliyata alınarak kopma noktasına gelen bacağının dikildiği öğrenildi. Kazada bacağında derin bir kesik oluşan Çela Alfasa'nın kızları Mondo ve Vanessa annelerinin kopan halatla kanlar içinde yerde kaldığını görünce sinir krizi geçirdi. 25 yolcunun hayatını kurtaran 6 yıllık evli ve 5 yaşında bir çocuk babası olan güvenlik görevlisi Zekeriya Timur 6 ay önce MET Grup'ta işe başlamıştı.

KAPTAN GÖZALTINA ALINDI
Bu arada, halatı koptuğu için iskeleden uzaklaşan feribot, römorkörler tarafından tekrar iskeleye yanaştırılarak, yolcuların inmesi sağlandı. Bu kez görevliler, sürekli olarak halatlara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Feribotun birinci kaptanı Işık Koşal, ikinci kaptan Samet Torla ile birlikte 2 kaptan yardımcısı, makine dairesinde görevli 4 makine mühendisi ve 3 halat görevlisi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Kaptan Koşal, "Gemiyi iskeleye güvenli bir şekilde yaklaştırıp, komutayı makine dairesine devrettim. Teknik bir arıza ya da hata olduğunu tahmin ediyorum" dedi. 11 kişi serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları