kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ebru Gündeş'le son defa..

HAYATIMDA bu kadar kötü bir konser daha izlemedim.. Hayatımda bu kadar kaçmak için ara verilmesini bu kadar istekle beklemedim. Hayatımda bu kadar işkence çektiğimi hatırlamıyorum..
Ebru Gündeş konseri..
"Ne bekliyordun ki" diyeceksiniz?..
Tanrının kendisine verdiği o muhteşem sesi, bu ucuz Arap bozması şarkılarla kullanıp, evde kalmış kenar mahalle kızlarının sevgilisi olmayı yeğlediğini yıllardan beri ısrarla gösteren Ebru Gündeş'ten ne bekliyordun ki?. Kışın Günay'daki şovunu yarım bırakıp kaçmadın mı, Hıncal Efendi?.
İyi niyet!.. Umut!..
Bu ikisi bende bitmiyor.
Geçen yıl Muazzez Abacı ile verdiği konser aklımdaydı. Nasıl dengeli gitmiş, alaturkanın en güzel, ama en zor şarkılarını nasıl enfes söyleyip, Açık Hava'yı coşturmuştu.. Umudum ondandı..
Bu defa Serdar Ortaç vardı, yanında. Serdar'ı bugüne dek hiç canlı izlemedim. Sevdiğim pop şarkıları var. Sevimli de delikanlı, ekranlarda gördüğüm kadar. Bir de ona bakacaktım.
Ebru çıktı sahneye..
Allah sizi inandırsın.. Yüksek Kaldırım'da, fakir fıkara için smokin, gelinlik, tuvalet falan kiralayan yerler vardır. Oraya gidin 25-30 liraya bulursunuz.. Öylesi çağdışı, 1960'lı yıllar assolistlerine özenti çirkin mi çirkin bir kostüm..
Tüm konseri o felaket kılıkla götürdü üstelik, değişmeden..
Nasıl kötü, nasıl abartılı bir makyaj.. Sıcak, terleyeceği belli.. Aksın, dökülsün diye gümüş tozları suratta.. Hele o sahte, takma kirpikler.. Tüm göze değil ha, göz ucuna yapışmış..
"Alın bu dünya güzeli kızı, bir ucube yapıp sahneye salın" deseniz, Oscarlık bir çalışma..
Ve de o ucuz, o kolay, o hepsi birbirine benzeyen tatsız tutsuz şarkılar..
Açık Hava'nın tribünlerinde, paralı asker gibi bir gurup var. Önceden hazırlanmış pankartlar açıp, önceden hazırlanmış futbol tribünü tezahürleri yapıyorlar. Geri kalanların halinde coşku yok.. Ben o Açık Hava'da ne beş bin kişilik korolar gördüm.. Ebru da, tısss..
Oysa orayı ayağa kaldıracak şarkılar, türküler söyler Ebru.. Herkesi avcunun içine alır, adam gibi repertuar yapsa..
Hayır..
Ucuz kılık, ucuz makyaj, ucuz şarkılar..
Ucuzluk mevsimindeyiz ya!..