kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Batma korkusu borsacıyı 'ilaç' bağımlısı yaptı!

Mortgage krizi Wall Street çalışanlarını sinir hastası yaptı. Özellikle broker'lar gün içinde yaşadıkları baskılarla mücadele edebilmek için uyuşturucu haplara yöneldi..
Borsalarda yaşanan dalgalanmalar özellikle yatırımcılar adına menkul kıymet alım ve satımı yapan broker'lar üzerinde çok olumsuz etki yapıyor. En büyük korkuları yön verdikleri fonları yeterince kâra geçirememek ve çalıştıkları şirketlerin kendilerinden bekledikleri kazanç kotasını dolduramamak olan broker'lar adeta namlunun ucunda yaşıyor. Zira özellikle Wall Street'in önde gelen yatırım bankalarının patronları, yanlarında çalışan broker'ları haftalık ve aylık dönemlerde elde etmek zorunda oldukları rakamlara göre değerlendiriyor. Rakamları tutturamayan hemen işinden oluyor.

DAYAK YEMİŞ GİBİ
Geçtiğimiz günlerde ABC Brokerage çalışanlarından birinin intihar etmesi sonucunda Wall Street'in öldürücü çalışma koşulları yeniden gündeme geldi. Wall Street broker'larına psikolojik destek veren Catalyst Strategies Group Başkanı Alden Cass, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle muayenehanesinin yıkılmış broker'larla dolup taştığını belirterek, "Birçok broker kötü geçen bir hafta sonunda muayenehaneme geldiğinde Mike Tyson'dan dayak yemiş gibi görünüyor" diyor. Cass'a göre broker'lar dışarıya doğru çok güçlü görünmek zorundalar. Bu nedenle sürekli kazanma ve başarılı olma baskısına dayanabilmek için doping etkisi yapan maddeler kullanıyorlar. Bu maddelerin başında antidepressiva ve anfetamin adı verilen korku dindirici ve cesaretlendirici maddeler geliyor. Başarısız geçen bir dönemin ardından rahatlamak veya başarısız olmanın acısını dindirmek için ise kokain, ecstasy veya marihuana gibi uyarıcılara başvuruluyor. Bir diğer grup ise gün içerisinde yaşadığı ağır baskıyı dengeleyebilmek için özel hayatında aşırı uçlarda yaşamaya başlıyor. Büyük ölçekli kumar, aşırı hızlı araç kullanma veya çarpık cinsel hayat ABD'li broker'ların yöneldiği seçeneklerin başında geliyor.