kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İçişleri Bakanı Osman Güneş

Günaha girmedi

Ceyda KARAASLAN ANKARA
Güneş'in şaraplı risotto yemesi ilahiyatçıları böldü. Ancak hepsi bakanın bilmeden yediği için günaha girmediği görüşünde..
İçişleri Bakanı Osman Güneş'in Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı görevden almasına neden olduğu iddia edilen şaraplı risotto yemesi olayı ilahiyatçılar arasında tartışma çıkardı. İçine alkol katılarak yapılan yemeklerin yenmesinin caiz olup olmadığı konusunda bölünen ilahıyatçılar, bakanın bilmeden yediği için günaha girmediği konusunda ile aynı fikirde. Muğla Valisi Koçaklar'ın verdiği yemekte yediği risottonun şarapla piştiğini öğrenice "Bana haram yedirdiniz" diyerek tepki gösteren Güneş'in gündeme getirdiği şaraplı yemek konusunda yorumlar şöyle:

* Prof. Dr. Beyza Bilgin (İlahiyatçı): Şarap, yemeğin içinde bir gıda olmuştur. Alkol özelliğini yitirmiştir. Ben olsam Bakan'ın verdiği tepkiyi vermezdim.

* Tayyar Altıkulaç (Eski Diyanet İşleri Başkanı - Eski AKP milletvekili): Alkollü içecek içmekle alkol katılmış bir yemek yemenin aynı şey olduğunu düşünüyorum. Ancak bilmeden yerse günah olmaz.

* Mehmet Nuri Yılmaz (Eski Diyanet İşleri Başkanı): Alkol dinimizde haram kılınmış. Ama bilmeden yediği için bir sakıncası olmaz.

* Prof. Dr. Ali Osman Ateş (İlahiyatçı): Bilmeden alkol katkılı hazırlanmış yiyecek yemek günah sayılmaz.